Compartimentari


Trenurile si povestile lor, purtate si transformate din conversatie in conversatie, din lipsa de altceva mai bun de facut sau doar dintr-o curiozitate morbida de a diseca realitatea celui din fata. Dintotdeuna m-au fascinat povestile efemere imaginate pe seama celor carora, un joc hazardos al soartei le-a rezervat, pentru un timp definit si limitat, un spatiu comun – un acelasi compartiment. Ah , trenurile compartiementate , adevarate bijuterii pentru iubitorii de analize socio – comportamentale . O mana si jumatate de necunoscuti obligati sa se suporte pentru o bucata de timp, intr-un spatiu limitat si nu intotdeuna confortabil.

Pe vremea navetelor de sfarsit de saptamana din timpul facultatii, imi facusem o opinie personala asupra imaginii, sistematic negativa pe care fiecare nou venit o genera asupra celorlati. Ca si cum , dintr-o simpla privire, gest sau analiza olfactiva am putea discerne fara nici un dubiu, personalitatea si contextul existential al unor complet necunoscuti. Ca si cum inconstientul proaspat trezit si in pozitie de atac si-ar putea lua in serios, asa , pe nepusa masa, rolul de aparator al unicitatii individuale.

Cred ca de pe vremea aceea mi se trage tendinta „superficiala” de a judeca oamenii dupa prima impresia facuta, de a le crea caractere si reactii, a imagina scenarii improbabile legate de istorii si mai improbabile ale existentei lor, macabru papusar miscand marionete in ritmuri dictate de o stare momentana de refuz a realitatii reale sau, poate, doar de ceva dorinte refulate.  Multa vreme am considerat aceasta superficialitate ca o veritabila calitate, mijloc eficace de a economisi analize SWOT fara final usor perceptibil. In ultima vreme insa am inceput sa ma maturizez …

2 gânduri despre &8222;Compartimentari&8221;

  1. Pingback: Remediu « Abisuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.