Un (doar) comunicant


De fapt erai doar un pic. Nici vorba de totul cu care obisnuiai sa te falesti tantos in fata (inca) credulilor proaspat promovati la rang de ascultator cu diploma dar doar atat.

Cei ce te cunosteau de ceva vreme se plictisisera demult de golurile de aer starnite de fuga ta dupa diverse forme si o cam lasasera balta. Adica incetasera sa mai spere ca o ceva minune s-ar mai putea intampla in asa fel incat sa se poata umple toate spatiile neumplute dintre doua din nenumaratele pauze.

Caci arta pauzelor lungi si dese o aplicai ca pe o regula de baza ce-ti cadenta existenta, tacerea apasata intre doua pauze o jucai intr-un mod unic si dificil de plagiat. Si totusi, odata patruns cu timpul, erai aproape deloc. Existai de fapt doar prin pauzele dintre doua taceri; restul era smuls abil de la ceilalti si remasterizat intr-un nou tot si un nou act de proprietate.

Polemicile in scutec le imbrobodeai artistic cu ceva citate celebre pe un ton grav in faza cu situatia, o pauza, o tacere si, pe nepusa masa, un alt subiect furat intre timp. Viata mergea mereu inainte!

De fapt erai doar un pic, din cateva vorbe. Restul era construit de ceilalti. Si nimeni nu indraznea sa-si dea seama. Caci erai la moda, toti te copiau, toti se inspirau, toti ar fi vrut sa fie acelasi pic ca tine, un pic atat de usor, atat de tendinta, atat de bine platit.

In fata oglinzii aburite te privesti inca incantat, din toate punctele de vedere, te analizezi din toate unghiurile. Esti exact ce ti-ai fi putut dori daca ai fi stiut ce ai fi putut fi cu adevarat. Ai vrea sa-ti adresezi un propriu elogiu dar nu reusesti din prima incercare. O pauza, o tacere , o noua incercare. Degeaba. Aproape ca nu-ti mai gasesti cuvintele caci cuvintele tale sunt demult doar pauze intre doua taceri.

Ti-ar veni sa zbieri dar nu poti decat sa taci privindu-ti chipul disparand in gol in aburul gros al panicii  sub forme diverse golite de continut.

De fapt ai fost. Doar un bun comunicant.

7 gânduri despre &8222;Un (doar) comunicant&8221;

  1. De obicei sunt extrem de inteligent (n-o spun doar eu ci toata lumea, Mamitza, Mam’Mare, Tanti Mitza si altii) asa incat prin din zbor orice idee principala. De data asta se pare ca m-ai surprins intr-un moment de prostie abisala si prin urmare n-am reusit sa ma prind din prima incotro bati, pe cine bati, cu cine te bati… De indata ce-mi revin (if) revin pe text si ma dumiresc. Daca nu, nu. Daca nu ma inseala intuitia feminina cred ca e ceva de rau despre superficialitate si gaunosenie la hedonistii histrionici… dar sigur n-am cum sa fiu, ca si tu asa in dodii dinadins de ma incarca o tristete nu doar iremediabil irefutabila cat inefabila si subliminala si simnt ca ma ia cu lesin, de la lacrimi. Stii, presupun, ca lacrimle au compozitie chimica. Diferita de la lacrma la lacrima.

    1. Pai nu ma bat cu nimeni , doar ca postul tau despre comunicare si comunicanti intr-o era a comunicarii industrializate m-a inspirat.
      Eu am intalnit multi ca cel din poveste, ceva vorbe cu talc, multe pauze si cam atat , acum ii detectez usor si ii evit. Dar uneori imi vine sa rad si ii iau la joc , peste picior, Uneori pierd eu alteori ei. dar asta-i jocul .Vreau sa cred ca nu sunt doar de forma si ma antrenez de fiecare data cand pot.Cam asta-i povestea.

    1. Am trecut prin scoala „comunicantilor” , stiu cum sa ii „disec” deci. Am prins si eu cate ceva ca doar nu m-au trimis degeaba la scolit dar incerc sa bag si ceva continut pe langa tehnici ca sa aiba sens.

  2. Pingback: BunDeCitit.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.