Noi modele


Asa-mi vine cateodata sa fabric modele acolo unde dau numai de gauri sau de gropi.  Viduri. Sa analizez situatia la rece si sa profit la maximum de tresaririle spiritului. Sa vanez tresaririle spiritului atunci le este lumea mai draga, sa le iau in notite cat se poate de detaliate si apoi sa le pun cap la cap pana se incheaga ceva comestibil.

Ultimul vid in care era sa cad nu era proprietatea nimanui.  Cel putin asa mi s-a parut la inceput. Era accesibil la liber si toti se infruptau cat ii duceau stomacele si falcile. Se infruptau cat puteau si mai dadeau si la altii „ia ca merita !”.  Eu m-am uitat mult timp la vidul asta si mi-am pus o sumedenie de intrebari ” sa cad ? „, ” sa nu cad ? „, ” sa il  sar ? „, ” sa ma iau dupa ceilalti ? „.

Ca de obicei intr-o astfel de situatie m-am pus in locul vidului si am inceput sa analizez : „daca ar fi vidul  meu l-as lasa oare de-a pururea gol si la dispozitia celor interesati  ? Si mi-am raspuns singura : „depinde”.

Caci uneori e chiar indicat sa lasi vidurile la dispozitia celor interesati, sa simti tendintele si trendurile, sa testezi calitatea vidului. Uneori insa vidul nu cere decat sa fie umplu si atunci devine putin mai complicat.  Atunci iti spui ca ar trebui impamantenite de-a pururea si impuse si ceva taxe : ” ma calci, platesti „.

Dar taxele sperie in general si creaza alte viduri si vidul are oroare de multimi vide.  In astfel de situatii imi zic ca tare buna ar fi o tresarire a spiritului. Spontana. Care sa nu ia in considerare nici ce-a fost si nici ce n-ar putea fi daca ar fi. O tresarire „inteligenta„.

In lipsa tresaririlor incerc marea cu degetul si propun in consecinta, la alegere:

–           Interzicea vidurilor

–           Interzicerea trecerilor

–           Neinterzicerea vidurilor si neinterzicerea trecerilor, totul la liber

–           Treceri „parolate” (parola costa!)

–           Treceri „vamuite” (fiecare trecere se scade din stocul disponibil)

–           Clasificarea vidurilor in functie de treceri

–           Clasificarea trecerilor in functie de viduri.

Si asa mai departe pana cand toate consecintele se termina.

Apoi trec la alt model.

Acesta e raspunsul Abisurilor la cererea exprimata astfel :

Scrie pe blogul tau (cel puțin) trei schimbări care ar ajuta atât deţinătorii de drepturi (autori, jurnaliști, fotografi, artiști) cât şi utilizatorii operelor (bloggeri, site-uri, radiouri, televiziuni, agenții de publicitate) pe Internet. Cum vezi tu un Internet ideal în care artiștii sunt recompensați pentru operele lor și utilizatorii au acces facil la informație și divertisment online.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.