Zvonul


Pe o suprafata relativ plata, un fir statea de capul lui, vazandu-si linistit de crestere. Era un fir rebel, i se spusese deja de nenumarate ori dar pe el tocmai rebeliunea asta il fascina, dandu-i parca forte de crestere inzecite. Firul aprecia in mod deosebit stropii si se balacea in ei de cate ori avea ocazia, in general o data pe zi,  crescand apoi cat zece, peste noapte.

Doi ochi caprui, indulgenti, ii masurau din cand in cand din cap pana-n picioare, programand diversele actiuni in functie de marimile constatate. In general actiunile se petreceau periodic si erau dureroase. De cele mai multe ori firul incepea prin a opune rezistenta maxima si sfarsea prin a se da mort cazut la datorie dupa doar cateva secunde. Reusea astfel sa mai ramana un pic, picul necesar perpetuarii speciei. Si tocmai picul asta il ajuta sa se maturizeze, sa capete o alura din ce in ce mai impozanta in nuante din ce in ce mai intunecate.

Cand venea vara, firul, un pic mai inalt ca de obicei si din ce in ce mai sigur pe sine, socializa cu firele din jur, un pic mai dese si un pic mai crete. Din vorba in vorba ajungeau la barfe si buzz-uri si atunci situatia capata o greutate atat de mare incat nici soliditatea nou dobandita a firului si nici sustinerea dezinteresata a firelor din jur nu reuseau sa o aduca la un nivel de acceptabilitate corespunzator experientei de grup. silkn-sensepil-epilator-cu-lumina-pulsata-iplSe creea un fel de panica generala alimentata practic fara intrerupere de sunete si vorbe in cascada – IPL, oferte, promotii, epilare definitiva , reduceri – cu o semnificatie perceptibil catastrofica pentru siguranta firului si a semenilor lui.

Gurile rele prevesteau sfarsitul si sfarsitul se prevedea cald de tot, o energie optica bine focalizata si doar de cateva ori repetata. Cand le asculta, firul simtea cum i se crapa marginile in mai multe firisoare de dimensiuni variabile si incepea imediat sa se simta dispersat in cele patru zari. Firele din jur incercau sa-i explice ca zvonurile mai au inca multe argumente de combatut dar firul stia ca o vizune pe termen lung argumentata cu fapte si cifre si confirmata de avize specializate va fi practic imbatabila.

Pe o suprafata relativ plata, un fir statea de capul lui incercand in van o conversatie delicata cu o piele din ce in ce mai convinsa de argumentele prezentate aici, si numarandu-si ultimele clipe.

Acest articol particpa la Spring SuperBlog 2013, etapa 3.

10 gânduri despre „Zvonul”

 1. La Mulți Ani !, doar zile fericite și pline de iubire îți dorim, alături de cele mai calde și sincere urări de sănătate și împliniri în viața profesională și socială !
  Acesta este un mesaj „clasic” pe care nu numai bunul simț ci și aprecierea pe care o simțim în ceea ce te privește, transformă „corvoada” și „rutina” trecerii prin astfel de aniversări într-o plăcere reală și sinceră.
  Dar dacă, din motive independente de voința ta și-a noastră, urările noastre nu te vor găsi în cea mai bună dispoziție sau stare sufletească, dacă feluritele și de multe ori nemeritatele amprente ale vieții nu te-au atins în ultimele zile într-un mod tocmai fericit, te rugăm să crezi, și să speri că TREBUIE să existe o lege a compensației, o lege care va face să vină și o zi începând cu care, toate anotimpurile să îți devină calde primăveri, învăluite în parfum de flori de câmp și începând cu care toate zilele să îți devină fericite și pline de iubire zile de „8 Martie”.
  Cu drag, Diana și Dan.

 2. Foarte reuşită povestea firului. În primul paragraf m-ai păcălit. Mă gândeam la un fir de păpădie, Abia apoi m-am dezmeticit, dar mi-a plăcut cu atât mai mult.
  PS O primavară plină de fire… de floare, de succese la concursuri de blog, de trenuri pe care să le prinzi atunci când trebuie şi de fericiri personale ivite din abis.

  1. Iti multumesc pentru gandurile bune. Sper sa apara odata si odata si soarele (si asta nu e deloc metafora). Despre concursuri : nu vizez in mod deosebit premiile ( si asta e reciproc valabil ) cat temele 😉

 3. Genial. 🙂
  Mi-a plăcut și m-a făcut să zâmbesc. Adventorialului acesta i se potrivește vorba românească : ai făcut din rahat bici și mai și trosnește.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.