Intersectii


Viata trecea pe langa ea dar ea nu parea s-o ia in seama, isi spunea de fiecare data ca fiecaruia ii e dat sa treaca, intr-un fel sau altul. Intersectiile ii erau insa prilej de incantare profunda si starea de fapt devenea vizibila cu ochiul liber.

Trecea pe langa toti ceilalti zambind discret, cautandu-le privirile si in priviri cautand verticalitatea. Uneori cauta mult alteori cauta bine dar mai intotdeuana gasea, chit ca de cateva ori doar urme bine ascunse in spatele unor nenumarate gesturi doar de forma sau doar „in pas cu ceilalti”.

Se agata de ceea ce gasea si se lasa purtata de instinct, zambind in continuare. Omenii se re-descopereau in instinctul ei, de multe ori diferiti, uitati de-a binelea in spatele unor conveniente devenite regula generala si cand se regaseau tresareau involuntar privind-o deodata cu intensitate si intreband-o din priviri de ce a intarziat atata amar de vreme. Ea le zambea in continuare dandu-le multe de inteles din simple priviri si lasand timpul sa le rezolve pe celalalte. Apoi isi vedea de ale ei. In urma ei priviri lungi, incredule, o caracterizau in soapte furate parca intensitatii momentului „fara doar si poate, un farmec deosebit”.

De mica ii fusese dat sa inteleaga ca de cele mai multe ori totul cade „in vrac” si ca fiecare decide ce culege si ce arunca. Ea invatase de mica sa aleaga fasolea uscata „mizeria in stanga, boabele sanatoase in dreapta” si asa invata si ea la randul ei, pe cine avea urechi sa auda si inima sa inteleaga.

Viata trecea pe langa ea dar ea nu parea s-o ia in seama, ea trecea la randul ei pe langa toti ceilalti molipsindu-i pe fiecare in parte cu dorinta a se redescoperi privindu-i doar putin pe ceilalti. Trecea pe langa toti ceilalti zambind discret, convinsa fiind din ce in ce mai mult ca unicitatea este doar un punct de plecare. Si cu atat mai bine.

Pentru toate celalalte romance cu farmec exista „campania „Românce cu Farmec” care-si  propune să pună româncele în valoare, să le creeze un context în care să se simtă speciale, prin asocierea cu personalități feminine din istorie și din prezent.”Mai multe detalii despre farmec aici.

Articol participant la Spring SuperBlog 2013 etapa 8.

3 gânduri despre &8222;Intersectii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.