Dialog


Nu curgeau vorbe, lacrimile se uscasera de mult, curgeau doar siroaie de trairi. Priveam drept si adanc oamenii din fata mea. Fara sa vreau depasisem limita, „dincolo” spatiul era la liber, aparentele isi parasisera de mult formele, prea multul cuvintelor dadea semne de oboseala, si totusi … cate provocari in spatele non-cuvintelor. Incercam sa le prind privirea intr-o ipostaza oarecare. Incercam pe rand farmecul legaturilor directe, cate doua perechi de ochi en „tête à tête”, o secunda cat un camp, toleranta pusa la zid, violenta zdrobita de un toc tocit de prea multe incercari, cateva alte alternative, o identitate culturală, doua imediat dupa, si cate si mai cate.

Simteam semnificatia gestului cu volumul la maxim, interpretari, energii disipate in cel putin patru colturi, puterea actului inzecit, mosteniri recuperate din mosi-stramosi, remodelate, inovatii.

Incercam poduri, incercam punti, incercam semne, zambeam stramb in fata rezultatului, doar crize ca starei latente, stop si de la capat, next! Eram aproape dialog, ochii cat cepele, porii deschisi la maximum, cuvinte doar printre randuri. Eram doar un punct si eram aproape gata, eram aproape nimic relativ la un tot, eram doar intrebari, respiram creativitate, ei cu gestul eu cu restul. Impreuna ?!

Cine poate stii cu certitudine… Comunitati interdependente, cultura face in definitiv diferenta.

Priveam si simteam. Traiam…

Aceste randuri au fost scrise ca raspuns la provocarea lansata de Blogal Initiative „Festivalul International de teatru de la Sibiu”.

Pentru iubitorii de teatru : nu ratati evenimentul FITS, mai multe detalii gasiti aici.

3 gânduri despre „Dialog”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.