Minus infinit


Intr-o buna zi a tras linie si a adunat. Nu i-a iesit din prima. A mai tras o linie si a re-adunat.  Nu i-a iesit nici din a doua. A incercat si a treia oara si tot degeaba si apoi s-a hotarat sa nu mai adune nimic, sa nu mai scada nimic, s-a hotarat pur si simplu sa devina minus infinit, o insiruire repetata de semne de intrebari fara raspunsuri, sau semne de intrebari cu prea multe raspunsuri, sau doar semne, aceleasi semne repetate in spirala.

Si atunci si-a luat hanoracul verde din cuier, s-a incheiat la sireturi, si-a suflecat putin blugii tociti si a tras usa dupa el. Afara ploua fin, peronul ingust era plin ochi, trenurile treceau la intervale iregulate, minus infinitul s-a scuzat stanjenit in fata haosului finitului “de unde sa stiu ca intarzie?” si, ne- asteptand raspuns, minus-infinitul si-a vazut linistit de ale lui.

In urma lui, intre doua sine un om isi traia esecul propriei morti. In urma lui haosul devenea dintr-o data un haos si mai mare, un plus infinit greu de explicat iar oamenii de pe margine cascau ochi mari si goi spunandu-si in gand ca totul are o explicatie si totul are musai un vinovat, ca exista cei cu adevarat vinovati dar care stiu sa traga bine presul pe sub ei sau cei cu adevarat vinovati dar care stiu sa traga in urs, sa il intinda pe jos si apoi sa faca ca toti ceilalti, cei cu adevarat vinovati.

Oamenii pe margine traiau haos-ul impus cu frustrarea celui mereu intre doua trenuri si doar foarte putin la destinatie. Oamenii de pe margine nu puteau sa nu se intrebe « de ce taman azi, si de ce taman aici ? »

Omul dintre doua sine privea in gol in mijlocul haosului si-si spunea trist ca exista totusi si cei ce n-au nici pres, nici pusca si nici umbrela pe zi de ploaie fina. Omul dintre doua sine isi spunea trist ca exista totusi si cei ca el, capabili sa-si rateze propriul infinit intre doua sine inguste la ora de trafic maxim .

P.S. cateva luni bune dupa, s-a facut totusi dreptate si omul dintre doua sine a fost acuzat si trimis la inchisoare pentru perturbarea haosului cotidian.

OBS : acest articol este inspirat dintr-un « fapt divers » care s-a petrecut cu adevarat undeva, candva, intr-o zi cu ploaie si mult haos.

Anunțuri

Autor: abisurile

In cautarea adevarului interior

2 gânduri despre „Minus infinit”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s