Calator de-a lungul sensurilor


Calatoresc printre sensuri, provocand voit non-sensurile. Critica din senzatiile starnite celorlalti mi-e adrenalina in stare pura. Cersesc senzatii pure, dezbracate de orice regula impusa, dezgolite de prejudecati. Mi-e frica de puterea cuvantului golit de context. Mi-e frica de sensurile simple caci nu stiu sa povestesc doar fapte si lucruri, le gasesc abrupte si le redau stangaci.

Scriu ermetic caci dincolo de silabe exista senzatii de tot felul dilatate la maximum. Atat de cuprinzatoare incat uneori devin doar puncte. Sau doar virgule. Chestii fara prea mare importanta, un fel de contradictii ale sensului. Non-sensuri in stare pura.

Calatoresc printre metafore, putin dincolo de momente, dintr-o pura necesitate anti-claustrofobica, un egoism asumat. Sunt un cautator de diminutive dincolo de numele proprii,dincolo de aparenta plata a substantivului comun.

Sunt un cautator, un fel de metafora in cautarea altor metafore. Caut esente si apoi le imprasti in functie de context si dispozitie. Ocolesc tot ce este obtuz si incerc cu disperare sa ies din patrat. As vrea sa devin cerc dar calea e lunga. Disper profund si des si m-am obisnuit deja, rutina uzeaza si totusi persist.

Scriu ermetic din necesitatea cautarii cu orice pret a unor non-explicatii in spatele unor cauze initiale. Interpretarile de tot felul imi ridica mingile la fileu. Nu ripostez din prima, adevarul e o notiune greu de dovedit stiintific. Analizez, asimilez, adun. Scriu ermetic dintr-o dorinta pur metaforica de a ascunde non-semnificatia cuvintelor in spatele senzatiilor starnite de dilatarea momentului. Duc uneori silaba dincolo de marginea cuvintelor. Realizez lasitatea actul in sine dar nu ma pot abtine. Substraturile fine ma atrag ca un magnet. Imi ascund neputinta in spatele unor ziduri de cele mai multe ori ermetice.

Calatoresc in spatele senzatiilor si redau impresii de calatorie garantand cu mana pe inima ca merita cu varf si indesat. Calatorilor cu chef de drum le recomand trasee legendare. Nu ezitati, adevarul e un lucru greu de dovedit stiintific.
Mai multe detalii despre campania Heineken aici : „Calatori legendari din social media”

Acest articol participa la campania BlogalInitiative  „chinezu.eu isi cauta coleg de blog”

4 gânduri despre „Calator de-a lungul sensurilor”

    1. Eu nu vreau niciodata sa scriu in chineza chiar daca uneori pare sa iasa ceva foarte asemanator. Tinand cont de tendinte chiar n-ar fi rau daca m-as apuca de chineza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.