Pur si simplu pranz


A picat untul direct spre glezna, zaharul s-a topit si a lasat in urma o dara lipicioasa. Impura. Praful s-a depus déjà, in straturi ixate.

Mersul e impiedicat, se cara greoi volume patrate printre cani de cafea evaporata de soare. Orbecaind amenintator, pauza e in culmea fericirii. “i-am rapus si de data asta”.

Aerul nu mai rasufla, aerul exista doar intr-o agonie impura stand prins de o franghie cu doua carlige si asteptand sa cada ploaia. Puritatea impurului nu iese nici macar la apa, impuritatea insa se decoloreza la soare. La asta-i bun vantul.

Vantul e simplu, vantul nu bate deloc, ar bate degeaba, aplauzele s-au terminat de vreo doua saptamani bune, stocul e pe minus si genul asta de argument inchide in general gurile rele cu trei straturi de scotch de cea mai buna calitate.

Tipa de la casa pur si simplu nu mai atentioneaza pe nimeni, caloriile au intrat in greva. Pe timp ilimitat.

Contextul asta e doar pur si simplu. Si totusi greu de explicat. Imaginile au intrat la apa “ceea ce vezi e simplu de tot, incearca sa explici putin si totul devine al naibii de complicat”.

N-au mai ramas decat cuvintele si alea pe duca. Incerc abstractul citandu-l pe Noica. Prind ideea dar mi se scurge incet printre degete. Avea sigur dreptate dar am lasat-o pur si simplu sa se duca degeaba.

Undeva, candva cineva sopteste suav, intr-un context paralel : “daca ajungi sa-i gasesti formula, totul devine floare la ureche”.

Simplu de tot.

Acest articol e bazat pur si simplu pe fapte reale si se vrea un raspuns complicat la o intrebare – la prima vedere – simpla de tot lansata in cadrul BlogPower 74 :

Pur și simplu

Când crezi că există pur și simplu?

Ce rămâne pur în impur?

Ce este simplu în complicat?

S-a mai scris pe acelasi subiect : Uries, Mica mea minune, Simplu dans ritual, Platforma de blogging GhostA fost odata „pur si simplu”

19 gânduri despre „Pur si simplu pranz”

  1. Inca sunt mirata ca nu ai scris saptamana trecuta, la propria ta tema…
    Eu nu inteleg foarte mult de-aici, dar ma delectez cu asocierile neasteptate de cuvinte si tot is castigata.

    1. N-a fost sa fie de data asta. Sa inteleg ca iar am exagerat cu metafora senzatiilor? Era vorba de fapt de un lucru banal defapt, prea plinul dupa masa de pranz …

  2. Când pur și simplu „mersul e împiedicat” de un „prânz” dorit nici „aerul nu mai răsuflă” și vântul a uitat să bată. În acest context ai exprimat pur și simplu tema dată la Blog Power 74.
    Să ai o zi liniștită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.