August


Si deodata totul se facu … cum sa spun… un fel de liniste mare cat sa intre un sfarsit de vara in ea. Picuri de transpiratie nauci bantuiau in toate partile intreband in stanga si in dreapta trecatori aproape scursi : „N-ati vazut cumva capatul ? Ca noi l-am pierdut pe undeva pe drum”.

Trecatori aproape scursi nici nu-i bagau in seama, isi vedeau pur si simplu de ale lor „avem deja prosoape de intins, cine sa mai aiba timp si de capete ?”

Picurii se frecau pe sub sprancene din ce in ce mai  aburiti de atata patos irosit, scoteau evantaie ieftine si incepeau sa le agite disperati cand in stanga cand in dreapta pana cand totul devenea balta.

Trecatori aproape scursi se opreau, se racoreau si apoi isi intindeau cuminti prosoapele „cat mai aproape, sa bata briza”.

Si astfel a trecut si vara.

4 gânduri despre „August”

  1. Picurii se frecau pe sub sprancene din ce in ce mai aburiti de atata patos irosit, scoteau evantaie ieftine si incepeau sa le agite disperati cand in stanga cand in dreapta pana cand totul devenea balta..” Măi, ce grozăvie mi-ai pus în fața ochilor! 🙂

    Cum să treacă vara?! 🙂 Nuuuuuu, toamna e departe! Marea încă mă așteaptă!

    1. Si nu esti singura… Dar in acelasi timp e si ultima luna de vara. In plus cu atata caldura baltile imi lasa gura apa, aburii imi ies prin toti porii si in urma lor lasa tantarii sa-si fraca de cap (na! ca de tantari am uitat sa povestesc). Abia astept sa simt briza (asta era elementul pozitiv).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.