Aparitia


Faptul ca era gri nu era mana hazardului, culoarea si-o alesese intr-un mod premeditat, dupa o buna bucata de vreme. Cautase zile-n sir in locurile cele mai ciudate, ba in gradina lui Nea’ Mitica, ba pe sub nucul din vale, ba chiar si peste gardul vecinului din deal. Vizionase cateva duzini bune de rate trufase, vreo cinci-sase pisici tarcate si vreo trei oi de o culoare de-a dreptul ironica. Nu reusise si pace sa-si potoleasca setea de „nuanta cu vino-ncoace intr-un stil aparte „.

Intr-un final, obosita si apatica, putin ametita de cotitura situatiei, se hotarase sa-si revizuiasca pretentiile, lasandu-le pur si simplu sa se subtieze odata cu trecerea timpului. Isi luase, cum s-ar zice, lumea in cap si orice gand odata cu ea. Lasandu-le cumva balta si privind asa, a lehamite in zare, a simtit la un moment o cadenta ciudata. Circulau multi la ora aceea matinala, unii claxonau, altii priveau nauci si multi pareau practic altundeva, doar asteptand.

Fix la mijloc, intre dunga alba si relativ paralela si trotuarul bombat, o pata de culoare tocmai isi facea aparitia. Era o forma gratioasa, alungita putin spre fata, cu sprancene bine conturate si privire cu „vino-ncoace” (*). Inainta  gratios, strecurandu-se tiptil-tiptil si ignorand cu buna stiinta ocheadele de pe margine. Se stia fiabila si nu trebuia sa o arate in mod direct, perfectiunea stilului SIPA si arta inaintarii in 6 trepte vorbeau de la sine. I se spunea Toyota si prietenii stiau si de ce.

Ansamblul i-a lasat pur si simplu gura apa provocandu-i un sentiment ciudat. Mai intai de toate a simtit cum ii iau foc talpile, urland in gura mare „tuleo cat ne-or tine soldurile, sa nu ne-o ia altii ca-i inghesuiala mare”. Apoi si-a simtit ochii faruri si palmele grila cromata. Picioarele au adoptat dintr-odata stilul tractat – „TRC” in versiunea explicita si, intr-un sfarsit, la capatul senzatiilor, toata admiratia a pornit sloboda la vale „asta da aparitie !”

Abia atunci a cutezat sa priveasca in jur : in afara de linistea admirativa predomina doar culoarea. O Corolla in toata regula.  Noua Corolla.

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-001-a-prev_tcm420-1236697

Cam asa isi gasise nuanta si odata cu ea masina-manusa. Obiectul-auto-opera-de-arta. Frumoasa cu un scop precis. Cam asa a inceput totul. Restul s-a randuit ordonat asteptandu-si randul.

(*) „Follow -me -home” in textul original, adaptat in momentul traducerii (N.T.)

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

37 de gânduri despre „Aparitia”

 1. Elvetian nu gluma. Multumesc Sonia, tocmai ma AUTO-chinui privind cum ninge la Brasov. Si asta din cauza Mos-ului tau, l-ai invocat a si venit, foarte eficienta actiune 😉

   1. Ninsoarea s-a oprit, dar a nins toată ziua, am pus poze pe fb…din curte! Dar tu m-ai făcut tare mândră, că am uitat deja! Greu la juriu! Vai de el!

   1. În general scriu fără nici o idee că o las pe ultima zi și nu mai am de ales. Am zis ca măcar la prima probă să fiu mai organizată. 🙂

   1. Multumesc, dar nu cred ca voi castiga… nu am asa multe detalii tehnice, doar ce am spicuit cateva de pe site-ul Toyota Corolla 🙂
    Am pus accent mai mult pe amprenta emotionala…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.