Acadeaua


In varful unei iluzii ascutite rau, un gand se zbatea de capul lui. O ceata groasa cat s-o tai tot pe langa impiedica orice alta posibilitate. Intr-un acces de abstract, gandul a dat pe langa, rabufnind putin dincolo de umbra varfului. Iluzia a inchis ochii o data, a inchis ochii si a doua oara, a treia oara a luat un ac cu ata si a cusut repede gandul, foarte aproape de centru. Intristat, gandul s-a retras intr-ale lui, mestecand de zor alte ganduri. Mult mai negre.

La un moment dat a inceput sa ploua, o ploaie din alea reci de toamna, aproape lapovita. Gandul, cusut cu ata alba, s-a simitit deodata la adapost “in orice rau e un bine, in definitiv sa urmarim parte frumoasa a lucruriloré, in spatele firului e si cald si bine”.

 

Dupa vreo cinci zile de ploaie deasa si rece, vremea s-a schimbat deodata lasand locul timpului “e timpul tau, soare, bate si tu cat mai poti ca vine iarna si scopul tau e precizia in stare de acadea : placerea de a darui, de a face lumea mai buna si mai frumoasa”.

Soarele a ascultat vreo doua minute si jumatate si apoi si-a luat toate razele si dus a fost, lasand in urma lui spatiu gol pentru orice altceva “eu sunt un soare de-a dreptul abstract drept pentru care, in conformitate cu propria-mi definitie a lumii in care ma rotesc, evit dulcegariile cu orice chip si cu orice metoda. Se pare ca-s taman pe dos dar nu-mi pasa, nu ma transform in acadea nici topit”.

Iluzia, neavand altceva mai bun de facut, a dat conforma din cap de sus in jos si s-a topit si ea, odata cu gandul “sa marim spatiul, sa se vada mai bine toate detaliile.”  

Anunțuri

Autor: abisurile

In cautarea adevarului interior

3 gânduri despre „Acadeaua”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s