Cutia cu capac


Îmi car viaţa cu mine într-o cutie plată, gri, cu capac. Notez oameni, gânduri, senzaţii mutând cutia dintr-un loc în altul, fugărind principii într-un joc de-a „cine pierde mai mullte câştigă”.

E o viaţă gri într-o cutie plată, cu capac, fiecare deschidere face „clic”, fiecare închidere fac „clap”, detectez un oarecare ritm şi trăiesc mai departe notând oameni, gânduri, senzaţii, idei.

Am fost odată bună la muzică acum închid şi deschid doar cutii gri cu capac. Trece o pisica prin viaţa gri cu capac, trece un câine şi mai trece şi un iepure şi din nou treca o pisică, altă pisică, cutia scârţâie pe la încheieturi, detectez un oarecare ritm şi tac mai departe notând oameni, gânduri, senzaţii, idei.

Caut o coală albă, găsesc un pix fără capac, privesc pisica ascult câinele, înghesui cuvintele cu pixul în coala niciodată albă, niciodată goală, trag capacul după mine, plezneşte ceva, ascult şi trag concluzii pe care nu le mai notez, nu mai am loc.

 

4 gânduri despre &8222;Cutia cu capac&8221;

  1. Ia un laptop colorat sau pune-i celui actual stickere colorate si vesele pe capac. O sa faca tot „clap”.
    In ziua in care n-o sa mai avem coala in preajma o sa ne simtim instrainati de magia scrisului de mana, dar o sa intuim tot mai rar ca ne lipseste si o sa trecem mai departe. Firesc.

    1. 😉 daca ar fi totul asa de simplu… Cat despre coala, n-o pot lasa goala. Inca. Si asta e perfect. Curios, am trecut relativ usor la scirsul direct pe calcultator. Zic curios ca nu mo-s deloc „flexibila”. De citit insa prefer colile.

    1. Am luat trei bule de inghetata, doua galbene si una neagra si apoi le-am delectat privind albastrul cerului. Griul, desigur, a ramas dar l-am uitat pret de zece minute. Bine si asa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.