Titi


Azi se împlinesc 7 ani de când s-a dus. L-au găsit undeva pe lângă un peron, pe cărarea ce ducea spre oraş. Probabil că-l ignoraseră toţi, trecând pe lângă el ca pe lângă un beţiv. Nu, el nu era beţiv, el doar murea. I-au luat mobilul din buzunar şi au sunat la primul număr. Primul număr era al meu. Era într-o luni de dimineaţă când am răspuns. „Sergentul x” se prezentase cineva şi apoi mi se rupsese firul. Calea. Viaţa. Mă ţinusem de gard să nu cad şi probabil că nu reuşisem. Se uitau oamenii la mine şi mă întrebau din priviri „ce”. Eu nu le puteam spune „ce”, îmi pierdusem cuvintele undeva la un capăt de fir.

Sunasem la compania aeriană şi luasem ultimul bilet al zilei. 1700 de euro dus întors. Explicasem cu voce stinsă că este o situaţie urgentă şi mi se explicase că nu există bilete pentru situaţii urgente.

Când am ajuns, preotul mi-a spus să scriu un text. Eram singura din familie care mai rămăsese. La moartea mamei textul îl scrisese el şi eu îi mulţumisem fără să vreau. La moartea lui eram singura care mai rămăsese…

Îmi aduc aminte de farfuriile cu cârnaţi şi slană şi de hărmălaia din curte. Era trei dimineata si oamenii îşi aminteau de el. Aşa se făcea în ziua „dinainte de”. Se bea ţuică şi se amintea. Eu mă uitam la ei şi nu ştiam ce să scriu. Mă durea fiecare literă, fiecare frază mi se părea sabie şi fiecare spaţiu răgaz. Îmi luase vreo oră bună să umplu două foi. A două zi preotul le-a citit cu lacrimi în ochi şi mi-a spus că am talent la scris.

De atunci tot scriu.

9 gânduri despre „Titi”

  1. M-a cutremurat textul tău. De fapt emoția din spate. Dar am și înțeles că scrisul vine întotdeauna de undeva… de unde… Unde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.