Stop cadru


piatra

@ Adi Goldstein

Nu mai știu cu exactitudine dacă eram cu toții strânși într-o cameră – cea din față de la stradă – sau împărțiți între cele două camere, un hol și o bucătărie. Noaptea sufla cu gloanțe și bocanci grei duduiau lezpezi umezi, neuniforme. O cutie dreptunghiulara dintr-un lemn lucios, gen furnir, arunca știri în buclă. Sirius. Între două gloanțe priveam prin draperia groasă. Nu aveam brad.

Lumea începuse să se miște deodată  repede, nu mai reușeam să alerg dupa ea. Zgomotele-mi păreau film și imaginile ficțiune. Îmi aduceam aminte de bunica și ale ei povești și aveam certitudinea că țin între degete penița istoriei.

Mă gândeam să mă adăpostesc în pivniță. Dar era apă și era întuneric. Mă mai gândeam să trag obloanele. Dar mi-era frică să nu o ia razna vreun glonț nărăvaș. Până la urmă am stat că tetanizată așteptând doar să trecă noaptea, vorbind la telefon.  Convorbirile fuseseră gratuite în noaptea aceea.

Extras din romanul-încă fără nume-care va apărea în curând

5 gânduri despre „Stop cadru”

  1. Le-am trait pe viu la maxime extreme, evenimente din care unul dintre fratii mei mai mici, plecat la Bucuresti în extazul lui copilaresc, si nebunia halucinanta, a ajuns în pragul mortii împuscat în abdomen, iar de atunci viata lui a parintilor nostri si si a noastra (fratii si surorile lui) si-a schimbat cursul radical. Eu personal aflând ca este ranit grav , am plecat cu un camion TIR cu ajutoare umanitare din B.Mare la Bucuresti, iar pe tot raseul soferul speriat de moarte era într-un stres continuu, eu gândindu-ma sa nu faca vreun accident din pricina stresului.
    Sunt convins ca relatarile legate de aceste evenimente vor da o nota în plus „romanului fara nume”
    Îti doresc un Weekend sublim si multa inspiratie la scris !

      1. Exista momente si evenimente pe parcursul vietii care omeneste ni se par tragice, dramatice, si dureroase, însa analizându-le în profunzime, (rational-sentimental) vom constata ca, în final, tot raul ascunde un si mai mare bine. al celor ce iubesc cu adevarat, neconditionat si traiesc în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.