Îmi cerea ceva mărunţi


Columns form patterns and lines in an underground parking structure

@ Mike Wilson

Prima dată nu înţelesesem de la început de ce-mi spusese că “aduc” cu o actriţă. Îmi scosesem căştile de pe urechi, îl privisem lung şi mi se păruse mai tânăr decât era. Îi cădea părul şi mirosea urât, a stătut amestecat cu alcool. Îmi răsufla prea aproape şi continua tot spună şi eu  continuam să mă întreb ce tot vroia să spună.

Nu-mi plăcea atât de aproapele lui dar nu îndrăzneam să-i arăt că nu-mi place.

Îl întâlneam în fiecare dimineaţă în parcarea goală, îmi zâmbea şi-mi ura o zi plăcută. Uneori îmi cerea ceva mărunţi şi eu mă făceam că mă caut de mărunţi şi într-un sfârşit găseam ceva mărunţi, îi dădeam şi el îmi mulţumea şi-mi spunea că va bea în cinstea mea. Eu aş fi vrut să-i spun să nu mai bea dar ştiam că i-aş fi spus degeaba, ce dracu’ să facă altceva? Trăia din mila altora şi dormea pe bucăţi de carton. Apăruse şi la televizor şi eu strigasem „eu îl cunosc pe ăsta !” şi apoi ascultasem. Îl chema Laurent şi avea 50 de ani. Când îi împlinise îmi ceruse ceva mărunţi şi-mi spusese că e ziua lui şi eu îi dădusem 5 euros şi-i urasem să se bucure de ei. Se bucurase si-mi spusese din nou că “aduc”cu o actriţă .

Nu înţelesesem de ce-mi spusese din nou că “aduc”cu o actriţă dar el tot repetase şi eu dorisem să înceteze aşa că spusesem că nu ştiam că “aduc”şi el îl îmi zâmbise scurt şi insistase. Vroia să ştie de ce nu ştiu şi nu ştiusem ce să-i spun aşa că nu-i spusesem nimic. Continuasem să-i zâmbesc şi într-un sfârşit plecase sorbind din doza de bere.

Extras din romanul-încă fără nume-care va apărea în curând

7 gânduri despre „Îmi cerea ceva mărunţi”

 1. E plina lumea de ciudati si cersetori,
  Îi întâlnim la fiecare colt de strada.
  Sunt rezultatul minciunilor si multelor erori,
  La care este condamnata lumea toata !

  Multa sanatate si inspiratie la carte !

  1. Devenisem apropiati. Nu parea de 50 de ani. Parea mai tanar. Traia prin subsoluri. Nu stiu ce anume a facut sa ia cotitura aceea. Oricui i se poate intampla, cred. Multumesc!

 2. În acest caz as zice ca îi place sa ramâna în umbra, însa daca a acceptat sa fie vazut la Tv’, înseamna ca e mândru de starea lui chiar daca lumea îl evita si se îndeparteaza de el.
  La cei 50 de ani ai lui ar putea sa rastoarne muntii daca ar vrea si ar constientiza decadenta în care se coplace, însa majoritatea acestor suflete, si-au pierdut credinta si speranta,,sunt zdrobite, frustrate, descurajate, deprimate si abandonate de sistemele mondiale, considerati o piedica în calea „progresului” umanitatii, iar liderii conducatori ai acestor sisteme, politico-religioase si financiare, au nevoie de sclavi „supusi” ascultatori, tineri, inteligenti, si puternici fizic si psihic, modele formate în institutii de elita „înalte”, (dupa chipul si asemanarea lor) iar cei care au peste 50 de ani, (cazuti în dizgratie) sunt considerati irecuperabili, antisociali rebuturi în care nu merita sa se investeasca,

  1. Cred ca se complacea in starea de euforie provocata de bautura. Nu stiu daca ar mai fi vrut vreodata sa redevina. Acolo , in subteran, cu sticlele si obiceiurile lui, acolo era liber

 3. Eroi sunt doar cei ce lupta cu toata fiinta îpotriva dorintelor, poftelor, tentatiilor si amagirile gândurilor inimii, „nespus de înselatoare si deznadajduit de rea”, având cerul constiintei mereu senin si luminat de Lumina lumii, Hristos !
  Aceasta lupta continua cu propriul sine, este o batalie personala a vointei, a dorintei aprinse de flacara iubirii neconditionate, de a deveni, A FI asemeni Fiului omului, sacrificându-ti propriile ambitii si dorinte egoiste, pe altarul altruismului, o lupta în care victimele sunt din ce în ce mai multe, deoarece sistemul legilor omului, este un sistem relativ, efemer, fals si înselator, iar cei prinsi în acest vârtej sunt atrasi de întunericul subteran, încercând sa se ascunda de propria decadenta, de sinele corupt de minciuna sentimentelor simturilor primare, moarte .
  O zi binecuvântata cu Lumina si pace sufleteasca !

  1. Nu ii cunosc povestea ca sa pot sa inteleg de ce. Sunt cazuri si cazuri. Cert e ca functionam diferit. De aceea nu trag nici o concluzie, doar constat. Era fericit.

 4. Fericirea autentica, absoluta, eterna, poate fi prezenta în cele mai intunecate si tainice locuri de pe pamânt, însa, noi muritorii de rând, percepem lucrurile si viata (în general) limitati de relativismul celor cinci simturi primare, incapabili sa patrundem tainele adânci ale sufletelor semenilor nostri datorita pierderii celui mai valoros caracter prin care orice om poate dobândi eternitatea, pacea si fericirea sufletului, dincolo de starea de agregare a propriei fiinte…
  Seara faina, draga…”abisurile” ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.