Kilometrul 107


Ocean foam washing on a sand beach in Kudafari

@ Ameen Fahmy

Totul provine de undeva, de undeva de aici …

Încuiasem mental ușa albă, roasă, cu cinci lacăte. Apoi, tot mental, recapitulasem : ieri sosiem de departe și închiriasem o masină mică și roșie într-un aeroport gri. Făcusem apoi un tur de probă prin parcarea de la nivelul doi, și, într-un sfârșit, demarasem într-un nor de praf. Autostrada o găsisem relativ repede, era undeva nu foarte departe, a cincea ieșire la stânga. Nu numărasem ieșirile, urmărisem doar instinctiv miscările celorlați. Primul o luase la stânga, a cincea ieșire la stânga, al doilea o luase la stânga, a cincea ieșire la stânga, al treilea la fel.

Urmasem indicatoarele și ne oprisem, într-un final, de foame, la kilometrul 107. Era un restaurant mic ascuns după o tufă roșie. Îmi imaginasem în nenumărate feluri tufele : verzi, cu flori albastre, cu frunze lipsă, fragede, vestede dar niciodată nu mi le imaginsem roșii. Priveam tufa roșie și mi-o imaginam albastră. Ceea ce contează de fapt și de drept este doar povestea creată în jurul a ceea unii numesc realitate. În definitiv totul este relativ, ceea ce rămane este doar senzația unei inchipuri. Îmi închipuiam sosul și creveții înmuiați în sos și gustul acela de creveti înmuiati în sos. Îmi era foame, teribil de foame și mirosea crunt a creveți.

Undeva, nu foarte departe, dincolo de ușa albă, roasă,  o pălărie cu boruri albe  se îneca încet în mare.

Urmarea ? Dați foaia …

4 gânduri despre „Kilometrul 107”

  1. Îmi place restaurantul mic, de dupa tufa rosie, de la km 107, iar iesirile sunt toate, 5 una si…în-tot-dea-una la stânga !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.