Să fii


Literatura ca utopie

Pentru tine dintotdeauna a fost să fie mai puternică dorința de a fi mai presus de ceea ce ai fi putut fi și, totuși, n-ai reușit să ajungi niciodată cu adevărat să îți dorești atât de tare să fii încât să ajungi să fii într-atât de mult tu, cea cu adevărat tu, să reușești să treci peste toate capcanele, peste toate șicanele, peste toate pragurile și peste toate tavanele până acolo, departe, dincolo de tine, și, mai presus de toate, n-ai ajuns niciodată să existi dincolo  de dorința aceea atât de puternică de a fi mai presus de ceea ce ai fi putut fi dar n-ai ajuns niciodată să reușești să fii.

(Experiment „Flash 24 ore” – Viața  – un text cu un singur punct

Abisurile-le găsiți și aici

Vezi articolul original

3 gânduri despre „Să fii”

      1. E o metafora mult prea complexa si profunda pentru a fi înteleasa, iar daca totusi s-ar întelege, majoritatea omenirii n-ar putea accepta si suporta acest Adevar Absolut Atemporal eliberator al constiintei individualismului relativ în care fiecare individ se zbate pentru a întelege DE CE exista suferinta, boli si moarte, daca suntem creati copiii ai lui Dumnezeu, asemeni chipului si caracterului Sau.
        C.A.P.-ul este purtatorul cerului, iar pamântul fara cer ar fi o planeta moarta, lipsita de forma de viata rational-sentimentala perceputa de om.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.