Sacoul ou de rață


Sacoul ou de rata

Se golise peronul de tot și Stere și Paula tot acolo erau, într-un capăt. Se priveau fără să se vadă, măcinați de sentimentul ciudat că se petrecea ceva nemaipomenit între ei. Între ei circula un curent invizibil care le provoca fiori și, cu puțină bunăvoință, putea explica totul.

S-au privit ei ce s-au privit până ce o nouă ramă de metrou, plină ochi, i-a adus la realitate, trezindu-i din visul acela profund în care îi aruncase întâmplarea.

“Întâmplare a făcut să mă împiedic într-un moment inoportun si să vă trag  din greșeală de sacoul ou de rață ” spusese Stere privind rușinat astfaltul ros al peronului 1, capăt de linie Pipera

A fost o întâmplare căzută din cer” replicase timid Paula.

Apoi, până să raspundă și Stere, năvălise un puhoi de oameni grăbiți în toate direcțiile care le întrerupsese conversația fix în momentul în care părea că va deveni interesantă. Până atunci fusese doar o conversație de complezență, genul discuțiilor despre vreme și scumpirea îngrijorătoare a prețurilor din ultimul timp. Scumpirea, nu prețurile. În fine, și una și alta.

Apoi se produsese o mică ambuscadă în care Stere era cât pe ce s-o piardă pe Paula dar, din fericire, n-o pierduse pentru că Paula se lipise instinctiv de un zid cât să lase să treacă puhoiul. Și puhoiul trecuse , dar după vreo 5 minute bune. Atunci, și numai atunci, Paula îndrăznise să părăsească zidul și, cu această ocazie, să constate cu mâhnire că taiorul “ou de rață” avea o pată gri de-a lungul liniei de impact cu zidul.

Paulei îi venea să plângă de ciudă, că avea o ședință importantă la ora zece și asta i se citea în ochi. Stere, fin observator, remarcase imediat o schimbare la nivel comportamental a Paulei și, pentru că nu reușise niciodată sa înțeleagă cât de mult reprezentau hainele pentru o femeie – el, cu fixația pe care o avea pentru ținuta lui casual reprezenta, desigur, o excepție – pentru că nu reușise, deci, să înțeleagă importanta hainelor în ochii femeilor, schimbase brusc subiectul.

“Eu sunt instalator” spusese Stere iar Paula căscase ochii mari. Aproape că nu îi venea să creadă Paulei că poate da așa, la întâmplare, peste un instalator. Mai ales că, în accepțiunea Paulei, instalatorii nu luau aproape niciodată metroul.

“Un instalator cu acte în regulă? Adică din aceia care repară țevi și instalează obiecte sanitare?” îl întrebase Paula timid pe Stere încercând să ascundă sentimentul de jenă care o străbătea când îl privea.

Articolul integral aici 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.