În șir indian


Cartierul de la marginea orașului a crescut aproape peste noapte.

„Uite”, ziceau oamenii cumsecade, „ăștia cum reușesc să construiască peste noapte blocuri, și nu cresc tot așa și autostrăzile?”

Până să fie dat în folosință primul bloc și apoi al doilea, și tot așa, până să fie dată în folosință toată strada, am continuat să iau autobuzul numărul patru, să cedez locul bătrânilor și să fiu prieten cu omul din stânga mea.

Omul din stânga mea nu a scos până acum nici un cuvânt. Doar a oftat de câteva ori și apoi și-a a tras pijamaua pe el, așa, îmbrăcat cum e, a fost cel mai inteligent lucru pe care putea să-l facă, e un tip slăbuț și mic de înălțime și pijamaua e cu două numere mai mare, și acum priește orașul pe fereastră.

Ni se spune să ne aliniem și să ne alegem un nume. Acela va fi numele nostru de acum înainte. Pe celalalt nume va trebui să -l uitam temporar. Ca să nu pierdem vremea cu alegeri puerile, vocea trasează reguli stricte și clare pe care toată lumea le înțelege. Eu mai voi numi Mi iar omul din stânga mea va fi Ci. Omul din fața mea, pe care încă nu-l cunosc se va numi Ni iar cel din spatele meu va fi Re. După ce toată lumea își căpăta un nume, vocea devine din ce în ce mai stridenta, pare enervata de ceva, da, așa e, începe să țipe în toate difuzoarele, sunt cam zece difuzoare așezate de-a lungul pereților, e o densitate de difuzoare nemaiîntâlnita până acum, poate doar în orașul acela dens și aglomerat să mai existe așa densitate de difuzoare, dar nu-mi mai amintesc, parcă mi-ar fi șters cineva memoria cu guma de șters, așa mă gândesc în timp ce vocea continuă să țipe și mi se pare ciudat că-mi aduc totuși aminte de omul din stânga mea, cel din autobuzul numărul patru, și nu-mi aduc aminte de oraș. „Se numește memorie selectivă” aud vocea în capul meu, cum dracu a intrat în capul meu, până acum cinci secunde țipa la omul din stânga mea, să intre naibii în rand cu toată lumea, iar omul din stânga mea a dat din cap că da, și a intrat, e acum în spatele meu, așezat intre mine și Re.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.