Defazaj


Uneori am impresia ca ma misc cu incetinitorul, ca realitatea trece prea repede pe langa mine, nelasandu-mi timpul necesar construirii unei perceptii in profunzime, impiedicand traducerea intr-un limbaj interior, in ritmul meu interior.

Ca si cum si-ar bate joc de gandurile pe care le-as putea avea, nelasandu-mi sansa de a le exprima , intr-un fel sau altul. Incerc cu disperare sa le comunic starea de latenta celor din jur, mult prea grabiti insa si mul prea incarcati cu propria lor realitate pentru a putea percepe o alta realitate, atat de diferita de standardele si tiparele in care , atat de obstinati, nici nu isi dau seama ca inca mai functioneaza…

In timp, repetarea la nesfarsit a unei stari de spirit in fuga perpetuala dupa o sincronizare perfecta cu momentul „prezent” , m-a obosit , frustrandu-mi clipe din ce in ce mai lungi din existenta si deformandu-mi astfel perceptia si crezul.

Am inceput astfel sa-mi adaptez realitatea la cerinte si ritmuri exterioare, utilizand , fortata de imprejurari, carje din ce in ce mai grele si mai multe, atat de grele si atat de multe, incat, incet, incet, au inceput sa se transforme in obstacole, o dependenta voit invizibila si linistitoare , cel putin la inceput.

Imi aduc aminte acum de dependentele celor mari cand eram mica. Parte din cotidian, pareau ca rupte din eternitate, le-am acceptat adaptandu-ma inca de atunci. Un mic soldat util si utilizat pentru netezirea realitatii celorlalti, acel mic si necopt cu fara prea multe intrebari dar cu din ce in ce mai multe temeri.

Nu am judecat si nu voi judeca pe nimeni, ar fi prea crud , mai ales acum cand totul se explica. Mai ales acum, cand  am inteles, in sfarsit, ca temerile impamantenite indeva, in subconstient, reies, mai devreme sau mai tarziu, la suprafata.

Un gând despre &8222;Defazaj&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.