Lumea celor drepti


In lumea celor drepti ploua cu galeata. Toarna peste frunze gri cu stropi mici, desi si in diagonala. Toarna cu ceata, frig si rafale de vant. Toarna cu iluzii, vise si alte chestii de adormit copii in prag de primavara dusa cu vorba.

Lumea celor drepti nu este intotdeuana dreapta. Ieri s-a decis sa tinda spre stanga in virtutea dreptului de vot si a libertatii de a alege in intermitente. Cadente alternative cand la stanga cand la dreapta pentru a sparge monotonia plata a unei crize scapate de sub plapuma si expusa vederii tuturor, golita de argumente valabile si fara drept de replica. E criza si gata, ce mare lucru? Unii mai pe la est au patruns-o de ceva timp tacand si inghitand de multe ori in sec.

Lumea celor drepti nu poate inghiti doar aer, are nevoie de substanta pura, certificata , stampilata cu o identitate inca prezenta – chiar daca data disparuta de unii, mai pesimisti.

Lumea celor drepti tinde spre extremitati, cercurile interioare par dezuete, depasite de situatie. Extremitatile urla cat le tine gura, improasca, arata cu degetul in toate directiile, cere justificari, argumenteaza cu varf si indesat beneficiile iesirii din cercurile deja mult prea calcate – degeaba s-ar zice, se promoveaza ca singura extremitate posibila in fata inamicului numarului unu, trecut deja si pe altii dar cu mai putina pompa.

Lumea celor drepti analizeaza, critica si baga la cap greselile altora jurand sa nu faca niciodata la fel. Sa nu mai faca. In  fine , macar sa incerce.

Lumea celor drepti e toamna tarzie, umeda si infrigurata. Flori ar fi ceva, ceva dar si ele par zgribulite de minciunile timpului probabil. Si de alte minciuni auzite de la trecatori grabiti adanciti in ganduri luate cu imprumut.

Lumea celor drepti isi asculta oratori de catifea cu vocea in schimbare deveniti eroi intr-o seara ploioasa de asa zisa primavara crezandu-i pe cavand, dorind sa ii creada pe cuvant cel putin pana la proba contrarie, sperand sa ii poata crede pe cuvand si dupa proba contrarie.

Lumea celor drepti tinde spre stanga. Sa vedem ce va decide ploaia.

4 gânduri despre „Lumea celor drepti”

  1. Dreptatea nu tinde neaparat spre stanga. Depinde si ce intelegem prin stanga si dreapta. Stanga promoveaza o societate cat mai omogena, rupta de valorile universale si aruncata in furtuna, dar unita in jurul unor valori fabricate. Odata a fost comunismul, acum e corectitudinea politica.

    1. In final ploaia a decis ca dreptatea va coti spre stanga. S-a votat democratic ca e necesara o schimbare. Pentru moment dreapta, ca o orice schimbare la inceput.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.