Amin !


Lucrurile sunt grave. Esenta e pe sfarsite. Azi dimineata s-a tras un prim semnal de alarma. Inca somnorosii aruncati cu forta din pat de o zdranganeala obligatorie si programata de cu seara nu si-au crezut ochilor cand stirea le-a trecut in fuga pe la urechi.

Initial si-au spus ca poate doar li s-a parut, ca o asemenea stire nu poate indrazni o infruntare „face to face” cu o pijama mototolita si complet neasortata cu varuiala invechita a bucatariei. Au indraznit chiar si un inceput de riposta, o urma de contradictie ucisa din fasa de prima pagina tolanita dizgratios intre iaurtul 0% si omleta deja rece. Stirea parea se devina adevar cu fiecare noua clipa pierduta printre randurile zilei trasate voit cu piciorul pe prima pagina.

Lucrurile sunt serioase. Esenta s-a scumpit peste noapte. Stocurile sunt neaprovizionate, se merge in virtutea inertiei pe rezervele celorlalti. Bacsisurile curg in valuri, ochi inchisi cu forta par resemnati cu o noua stare de forma. Biblioteci intregi sunt luate cu asalt de cautatorii de esente din ce in ce mai rare. Biblioteci intregi se naruie sub privirile neputincioase ale savantilor in fasa.

Din departare esenta ne face cu mana transmitandu-ne urari de bine. I-a facut mare placere sa ne cunoasca chiar daca n-a avut prea mult timp la dispozitie pentru a inmulti putin fagaduielile doar schitate in cursurile pregatitoare. Ne-am dorit prea mult si prea repede sa fim in pas cu moda si am pierdut cursul initial al lucrurilor. Ne lasa cu drag in treburile noastre omenesti.

Esenta a murit. Traiasca culorile asortate cu pijamaua inca mototolita si omleta alb galbuie deja rece !

7 gânduri despre „Amin !”

      1. Dacă vei vedea filmul vei şti la ce mă refer:) Atinge o nuanţă pe care ai descris-o tu. Merită să-l vezi, zic eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.