Unsprazece


Ceasul pacane nu foarte discret undeva nu foarte departe de unsprazece dimineata. Gerul racaite pe la usi, i-am deschis fereastra un pic pe la noua si jumatate dar m-a speriat rau si i-am trantit cu nesimtire geamul in fata. A ramas afara privind in gol si strangand si mai tare din dinti. Undeva trebuia sa existe si o urma de explicatie.

Este cald si amintirile par amestecate cu clipele pendulei. Nu mai miroase a brad, acele au inceput sa pice si instalatia electrica da semne de oboseala. Clicaitul soarecelui pe covoras este asimetric si asta da „inca-diminetii” un parfum de dezechilibru interesant.

Sarmalele s-au perpelit bine intre straturi de varza taiata relativ fin si bucati de ciolan bine afumate. Aragazul a suferit tacut si acum de reculege.

Ziua abia a inceput si anul e pe sfarsite. Anul sarpelui se anunta veninos.

10 gânduri despre „Unsprazece”

  1. anul şarpelui topindu-şi veninul pe unsprezece lespezi goale şi albe…
    da, unsprezece aromate şi răşini compun tămâia sfântă şi doar una singură, cea de pe urmă şi de pe umărul şarpelui miroase urât. nu o vom alunga, căci răul se împleteşte cu binele, dar vom aduce sefiroţii să şteargă de venin orice gând.
    miroase a brad nou… 13! promit!

  2. speram ca sarpele sa nu fie veninos, am auzit ca e doar un sarpe de apa si astia sunt blanzi, de luat acasa… de venin si rautati suntem satui, de incolaceli lingusitoare si mai si. mai bine un sarpe cinstit, sa stii sa te feresti de el :).
    hai sa ne fie cu noroc 13 din coada ! Multi ani !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.