E atât de greu să fii…


@ Julian Lozano

Îmi spuneai că ai probleme cu frunzele şi eu nu înţelegeam. Te imaginam mult deasupra frunzelor, frunzele acelea multe şi uneori galbene. Frunzele acelea cu miros de statut şi aparenţă moale, frunzele straturi, straturile inimi, inimile ploi. Ploile acela ierni.

Eram o ţigară stinsă pe marginea unei scrumiere in nuante verzi. Mă imaginai albastră, eu detestam albastru. Te imaginam fum, te scuturai de mine scrum. Inspiram, respiram, trăiam. Îmi plăcea să trăiesc până la capăt, aşa îţi spuneam, nici eu nu credeam.

Ne imaginam frunze şi treceam.

E atât de simplu să treci. Tragi o linie şi nu mai eşti. Tragi o înghiţitură, tragi de tine, tragi din tine, tragi. E aşa de simplu să tragi.

E atât de greu să fii…

Eu credeam că sunt, tu credeai că eşti, noi credeam că nu mai suntem. Şi totuşi … Existam printre rânduri, printre fulgii care nu mai cădeau, printre iernile care nu mai veneau. Existam la întâmplare. Eu număram întâmplările pe degetele de la mâna stânga până se terminau degetele şi, când se terminau degetele număram frunzele şi, când se terminau frunzele mă imaginam fum şi mă disipam.

E atât de simplu să arzi…

3 gânduri despre „E atât de greu să fii…”

  1. Într-adevar, e atât de simplu si atât de placut sa arzi complet, si sa renasti ca pasarea Phoenix din propria-ti cenusa ///

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.