Roata


In mod sigur roata. Pare idiot dar nu este. Daca ar fi fost ne-am fi dat seama de mult si am fi construit patrate. Sau triunghiuri. Sau mai cine stie ce alte forme. Roata pentru finetea atingerii si simplicitatea conceptului. „La mintea cocosului” – pentru cine-si mai permite inca. Pentru cei fara vecini scortosi si nas fin.

Roata pentru ca duce si tace. Eventual scartaie dar asta relativ rar si numai in anumite conditii, demult.  Roata pentru ca daca n-ar fi nu s-ar mai povesti. Mai deloc sau foarte, foarte tarziu si practic niciodata peste mari si tari.

Roata pentru ca dainuie timpului, transformandu-se in pas cu moda. Pentru ca produce tendinte si curente si apoi se lasa purtata fara nici „pas”. Pentru ca aluneca fin si are aderenta atunci cand i se cere. Pentru ca stie sa se adapteze contextului si sa faca concesii atunci cand simte necesar. Pentru ca lasa loc pentru din ce in ce mai bine si fara fum – a facut plangeri repetate si a obtinut castig de cauza : dupa ani buni de minutioase cautari si masuri, experimente si prototipuri poate in sfarsit sa se roteasca fara frecare fortata cu fumurile si fitele diverselor carburatoare.

Roata pentru ca nu-i mai deloc monotona. In ultimul timp si-a ritmat existenta in pas cu moda : EV/ECP/POWER, la cerere si practic instantaneu. De altfel miscarea o amuza teribil si nu-si mai incape in pene.

Roata pentru ca lasa loc pentru mai bine, nu se limiteaza la ceea ce calca si viseaza cu ochii deschisi: mai repede, mai verde, mai tacut, cu randament optimizat. Pentru ca accepta ideile originale si integreaza fara „doar si poate” concepte practic necunoscute de multe alte roti din aceasi generatie. Pentru ca stie sa aprecieze noul la adevarata lui valoare, integrand totul intr-un intreg numit „hibrid„.

Roata pentru ca stie sa relativizeze si-si poate imagina fara probleme o lume cu ea doar putin altfel, complet integrata in peisaj,  atunci cand totul va fi doar aer si apa de un verde pur si miros de pin.

Roata pentru ca de la ea au pornit toate si toate sunt departe de a se opri.

Acest articol participa la superblog 2012.

5 gânduri despre „Roata”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.