Aproape ata


Totul s-a petrecut aproape ca pe ata. Ata era bine intinsa, cu ochii inchisi, strans inchisi, ii vedeam chiar si capatul. Capatul era departe si drumul pana la el era subtire de tot. Pe la mijlocul atei au tabarat norii. Albi si grei si exact in timpul mesei formate dintr-un sandwich, si el tot subtire de tot, trei parti paine si o jumatate de parte altceva.

Baietii din spate aveau legaturi si erau si foarte agitati. Le era teama ca nu le vor putea prinde si seara cadea nepasatoare. Soarele se vedea pe partea cealalta, era rosu si lasa dare fine prinre nori.

Baietii din spate discutau si vrute si nevrute, cand erau de acord dadeau un bobarnac scaunului din fata, nu foarte nou, cand nu erau de acord dadeau un bobarnac. Tot scaunului din fata si eu atunci nu mai stiam care-i bobarnac si care-i efectul norilor albi si grei din timpul mesei. Imi tineam strans de tot paharul cu suc de rosii doar putin sarat cu sare cu gust de telina. Mi-era tare frica ca pot schimba culoarea atei scapandu-l din mana sub efectul bobarnacelor sau sub efectul norilor. Cand am inghitit ultima imbucatura norii albi si grei nu mai erau si baietii din spate dormeau dusi.

La un moment dat dupa, am ghicit captatul atei la marginea ultimei raze de soare si apoi a urmat coborarea si n-am mai vazut nimic pana am simtit ceva lumini pe dreapta si o frana apasata a marcat cu brio totul.

Nimeni n-a aplaudat, chiar nu se face.

8 gânduri despre „Aproape ata”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.