Oameni si ploi


Oamenii stateau intre doua benzi, nu departe de semafoare. Iti ofereau cate sase painici albe asezate cu grija in pungi de plastic sau cate doua maieuri barbatesti „bumbac suta la suta” pe care ti le plimbau mai intai prin fata ochilor ascunsi in spatele gemurilor intredeschise. Simtindu-le privirea imi mutam discret geanta de pe genunchi pana sub scaun si continuam sa zambesc simtindu-ma in tot acest timp, nu stiu de ce, ca si cum as fi dat bir cu fugitii.

Oamenii imi zambeau si ei, interesat, sperand in spatele gestului tranzitiv un oarecare interes pentru marfa expusa. Alunecam in traficul ingreunat de prea mult praf pana la urmatoarea interesectie si acolo priveam cu curiozitatea aproape turistului oameni si marfuri, aliniate in sir indian, intre doua benzi sau fix pe banda decolorata de atata soare.

O singura data s-a facut dintr-o data negru de tot si oamenii au disparut cu totii manati de la spate de picuri din ce in ce mai desi si mai plini. Soseaua disparuse in spatele stergatoarelor depasite de situatie, eu priveam cerul ghicindu-l doar albastru dincolo de negru si imagind urmarea „din cauza conditiilor meteo nefavorabile zborul numarul.. din directia… a fost nevoit sa aterizeze hat departe, ne cerem scuze anticipate celor ce vor fi nevoiti sa-si petreaca noaptea asteptand urmarea”. Probabil ca dincolo de ganduri ma razbisera gesturile caci la un moment dat a picat si o explicatie :

„A inceput sezonul ploilor, e normal”.

„Si cand incepe, tine ?”

„In general, da”.

„Mult?”

„Va e frica de zbor?”

„In general, da, si in particular in astfel de conditii, cu atat mai mult”

Soseaua devenise intre timp rau si ziua deja noapte. Mult prea repede, era abia cinci si aeroportul era inca departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.