In jurul cozii … lipsa


Imi lipsesc cu desavarsire inceputurile de fraza si asta ma macina vazand cu ochii. In lipsa literei mari ma blochez in fata pauzelor din ce in ce mai lungi si sfarsesc prin a citi inceputurile de fraza ale celorlalti.

In aceasta perioada inceputurile de fraza ale celorlalti incep prin a vorbi la trecut si sfarsesc prin a-si imagina viitorul.

In aceasta perioada inceputurile de fraza ale celorlalti folosesc in general cifre si semne de exclamare iar punctele sunt grupate in general cate trei.

Eu nu stiu sa fac inceputuri de fraza in forma de cifre …

Imi plac insa punctele grupate cate trei dar cine a mai pomenit un inceput de fraza in forma de punct ?

„Si ce daca nimeni n-a vazut un inceput de fraza in forma de punct” – m-ati putea intreba si eu v-as putea raspunde :

„Efectiv, aveti dreptate, sa incercam deci sa schimbam regula” si v-as putea propune un inceput de fraza fara cap dar cu ceva coada.

Caci un inceput de fraza fara cap si fara coada ar fi cu totul si cu totul de neconceput, nu credeti? Cum ar suna de exemplu :

… de-ar fi fost sa fi fost ar fi fost probabil complet altfel caci…

sau

… din varf n-a mai ramas decat aerul plouat des intr-o iarna mai altfel decat …

Sunt dependenta de inceputurile de fraza si de ceva vreme sunt intr-un fel de sevraj fortat. In asteptarea semnelor de exclamare ma lupt cu nuantele de alb intr-un fel lupta tacita, de comun acord caci, in pofida tuturor aparentelor, exista un fel de atractie involuntara intre mine si nuantele de alb.

Uneori am certa impresie ca m-am transformat intr-un magnet urias cu termen de utilizare ilimitat.

Imi lipsesc cu desavarsire inceputurile de fraza si asta ma face sa ma invart in jurul cozii. Tot invartindu-ma in cerc realizez ca coada asta e un fel de fata morgana de unde si necesitatea absoluta a unui inceput de fraza demn de acest nume.

In asteptarea unui inceput de fraza demn de acest nume …

12 gânduri despre „In jurul cozii … lipsa”

 1. măăăi, nu ştiam că şi tu ai coadă.
  … în absenţa zăpezii, literele mari mi se par inutile, ca o iarnă coaptă în formă de cozonac.. uscat. nah, am gândit-o! 😆 poate că de aceea nu fac adunări şi scăderi, nu am regrete şi zâmbete numărate.

 2. Semnele de exclamare, oricât le-ai aștepta, nu vin singure. Încearcă să iei un semn de întrebare și lovește-l peste cocoașă până se îndreaptă. La puncte nu mă pricep. Tot sevrajul, bată-l vina, face să-mi tremure mâna și-mi ies doar virgule.

  1. Pai nu toate. Mie-mi trebuie o fraza „soc”, genul de fraza care sa-mi deschida apetitul, inspirandu-ma. Fieca, am cautat-o de trei ori si tot n-am dat de ea, ca sa mai zica cineva ca creierul nu-i sui.

 3. Stii ca incep sa te inteleg pe alocuri? Nu mi se trage de la sarbatori, asta e cert. Ai admirat o data la mine un inceput de fraza si am inteles exact de ce, pentru ca si eu il iubeam. Si de atunci da, si eu iubesc si caut inceputurile de fraza. Numai ca nu imi ies inca. Dar macar stiu ce trebuie sa caut, E si asta un castig.
  In loc de la multi ani si bla bla bla, am sa iti urez pentru anul acesta inceputuri de fraza cat mai usoare, bune, atractive, neasteptate.

  1. Sa fie ! Am avut la un moment dat o idee magnifica dar din pacate nu aveam creion si coala alba asa ca am uitat. Alt inceput ratat… Sper ca alte inceputuri sa-si gaseasca calea . Un AN Nou cel putin la fel de frumos ca 2013 iti doresc la randul meu ! Sa ne citim cu placere .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.