Câmpul cu maci


A group of red wildflowers.

@ Milos Tonchevski

Încălecaseși pe-o șină strâmbă și încercaseși să ții direcția dreaptă. Pe stânga vedeai un lan de verde cu puncte, mici, roșii. Oameni mulți coborau într-o ploaie deasă și culegeau la întâmplare.  Ai fi coborât și tu dar înaintai în sens invers. Înaintai și regretai. Sensul, ploaia, macii, oamenii . Ți se lipise roșul de retină și verdele de retină și oamenii aceia mici sub niște umbrele negre simțeau macii și ploaia și verdele în locul tău. Ai fi vrut să fii strop într-o ploaie fină și deasă. Să fii stop într-o intersecție mică, pe stânga. Ai fi coborât și tu ca și oamenii aceia mici și mulți pe sub umbrelele lor negre și ai fi devenit  și tu la rândul tău punct.

Te-ai fi pierdut printre macii ăia roșii devenind și tu cu timpul verde. Ai fi strâns și tu în brațe câmpul, macii, oamenii, punctele acelea devenite maci. Punctele acelea devenite oameni.  Doar atât, i-ai fi strâns și tu sa uiți și ai fi luat-o și  tu de la capăt. N-ai fi înțeles de la bun început sensul capătului și ai fi spus ca-n definitiv la naiba cu capetele. Important e câmpul, priveliștea aceea de pe stânga, intersecția. Important e roșul acela punct și oamenii aceia puncte și senzația de non-drum devenită deodată atât de mare, de rotundă, de profundă încă ți-ai fi părăsit și deodată șina aceea strâmbă și n-ai mai fi încercat decât să fii.

Tu.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Câmpul cu maci&8221;

  1. Am recitit ….sunt sigura ca este vorba de acelasi loc! Si mai sunt sigura de faptul ca am privit prea mult la capat ,si nu am avut in vedere rosul….si mai stiu ca ne-am lasat innecati de verde! Iar șina…a ramas stramba si paralela…
    Multumesc pentru acest articol !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.