Realizez că trăiesc într-o lume închisă


@ Antoine Beauvillain

Atrag într-un mod ciudat oamenii lângă care nu vreau să mă așez.
Când mă așez, realizez că trăiesc într-o lume închisă. Regulile dictate de societate impun un oarecare grad de solitudine.


Momentul numărul unu.

În aeroport la Malaga, lume multă . La zborul spre București lume pestriță. Foarte pestriță. Mai pestriță decât toți , o țigancă cu un copil mic , hiperactiv. Foarte activ. Atât de activ încât după 2 minute de privit obosesc de atâta privit. Mă gândesc doar o clipă să nu care cumva să trebuiască să-l am în preajm 4 ore. O clipă a fost îndeajuns …

Mometul numărul doi.

În gara București Nord un omuleț hiperactiv vorbește cu toată lumea. Îl remarc fără efort, e imposibil de evitat. Are o energie suspectă. Realizez că trăiesc într-o lume închisă. Regulile dictate de societate impun un oarecare grad de solitudine. Sunt obosită, tac. Omul are chef de conversație, oamenii , obosiți , nu prea. Când soseste trenul, omulețul e primul care se urcă în vagonul 19 și tot primul pe care îl remarc când mă urc la rândul meu în vagonul 19. Privindu-l, știu.

Cinci minute mai târziu stau lângă el pe locul 64 din vagonul 19 și încerc să nu fac conversație. E greu. Regulile dictate de societate impun un oarecare grad de solitudine. Omul pune muzică în boxe și, din când în când, își sună câte un prieten și vorbește cu el pe speaker. Mi-e frică de gusturile lui muzicale și mă bucur că deocamdată nu-s manele. Cântă muzică din Oas și omul dansează.

Intervine un călător obosit și îl roagă să dea muzic mai încet. Doar toți am plătit un bilet cu dreptul la singurătate! Omul se calmează subit. Veselia lui nu reușit să molipsească. A primit în schimb doar priviri acre și amare și acum doarme. Mă gândesc că poate că el reprezintă normalitatea și nu noi, ceilalți, obosiții și deformații de regulile impuse de societate.

Nu știu unde e adevărul …

1 gând despre „Realizez că trăiesc într-o lume închisă”

  1. Vagonul 19 locul 64 e placut însa plin de surprize si scene imprevizibile perceptibile în fiecare statie de catre calatorul atent ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.