Plictiseala


Era diferita. Intr-un fel al ei propriu si personal, cu un stil pe care si-l atribuia drept unic si imposibil de copiat , vanturat pe la nasul celorlalti drept inteligent, diferit, autentic, complicat, altfel. Voit complicat si voit distinctiv.

Se plictisea. Al naibii de profund, al naibii de des, al naibii de rotund. Si starea asta enervanta o facea publica de cate ori se ivea ocazia. De multe ori chiar forta putin soarta iscand ocaziile.

Avea nevoie de replici pentru a riposta in contrareplici. Dar nu orice fel de replici, replicile comune, simple, ordinare, populare, agramate, fara sens, nu erau de nasul ei. Le primea si le interpreta, le analiza litera cu litera, cautand esente pe lungimea ei de unda. Numai pe lungimea ei de unda caci nu-i statea in fire sa comute, chiar si temporar, prin contextele altora. Cand esenta lipsea cu desavarsire o facea publica printr-un discurs bogat argumentat si bine documentat, un adevarat exercitiu de stil propriu si personal servit in rafale replicilor fortate.

Avea nevoie de sens, vorbele asternute doar de dragul de a fi asternute, nimicurile altora o deprimau din ce in ce mai tare. Cand sensul cautat nu aparea de unul singur incerca sa il scoata la iveala prin negarea contrasensului evident exprimat in scrieri catalogate cel mult de mana a doua. Si astfel se iscau discutii, unii la zid, ea cu fata la ei. Unii ripostand buimaci, altii ripostand pe bune, aparandu-si dupa propriile puteri felul de a fi, simplu si lipsit de ideile, in propria autenticitate lipsita de esenta cu care mama natura nu i-a putut ferici. Dar un lucru era clar, mai toti cei cu fata la zid erau fericiti in simplicitatea prostiei lor.

Lupta era de multe ori inegala caci multi erau complet nepregatiti la un astfel de exercitiu de stil complicat, iscat pe nepusa masa de o fiinta plictisita. Al naibii de plictisita. Lupta se termina de multe ori prin abandonuri in masa, la randul lor interpretate ca lipsa de sustinere a unor idei practic niciodata avute.

Si astfel ea isi continua plictiseala pe la altii.

2 gânduri despre &8222;Plictiseala&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.