Praf … si pulbere


Statea in mijlocul cercului de ceva vreme. Incepuse sa se prafuiasca zdravan de atata stat degeaba. Aproape ca nu mai facea diferenta intre nuantele straturilor inghesuite unul peste altul. Isi aduce doar aminte ca nu trebuia sa se intample asa. Cel putin asa i se repeta din cand in cand ca scuza de pe margine. Intentiile din start erau inca afisate ca alb imaculat. Si percepute din ce in ce mai gri murdar spre bej in devenire.

Se gandea ca ar fi poate vremea sa se retaga din cerc, tiptil. Caci nu parea sa mai conteze ca prezenta de sine statatoare, sub atatea straturi de praf imbacsit era practic imposibil de recunoscut. Ar fi fost inca in capacitatea de a-si exprima un punct de vedere precis, autentic si echilibrat dar parea ca forma-i zdrentuita si invechita trecea ca prioritate absoluta. Restul nu parea sa mai conteze.

Vorbea in general in soapte timid tremurate, monologuri de complezenta. De zbierat ii era din ce in ce mai greu de sperat, praful ii intra pe nari provocandu-i  nenumarate crize de tuse magareasca. Fiecare incercare de a-si argumenta zicerile intr-un mod cat de cat mai apasat ii era interzisa din start.

Dupa zeci de incercari in van de a-si revendica existenta incepuse sa se indoiasca de utilitatea exercitiului. Cert, locul ii era cald si bine pozitionat dar cercul ii devenise arma indreptata spre propria-i tampla. O limita data publicitatii ce-si pierdu-se, odata cu trecerea timpului, orice interes demn de lauda.

Si nu ! Nu va deveni pulbere! In plus de toate astea se plictisise de-a binelea de atat rutina statica si prafuita si degeaba…

Intr-un final Evrika! Sub nenumaratele straturi de praf gasise pana la urma un argument valabil de a-si risca un pas spre margini.

Intrebarea ce-i va macina de acum inainte existenta va fi legata de strategia de retragere, musai adecvata pozitiei perfect centrate si perfect caldute de pana acum.

  • In ce fel si in cati pasi ar trebui pusa in executie pentru a nu genera un dezechilibru iremediabil?
  • Sa dispara oare de sub forma invechita subtil ca si cum n-ar fi existat ?
  • Sa aplice tactica pasilor marunti si repetitivi , hipnoza machiavelica a eventualelor priviri curioase?

Intr-un final se va hotari sa lanseze un referendum deschis si public, in functie de numarul de participanti isi va alege strategia de retragere.

2 gânduri despre „Praf … si pulbere”

  1. cred că dacă ar mişca puţin din şolduri cercul s-ar învârti şi astfel ar atinge şi marginile fără să se deplaseze, în fapt…asta dacă e-un optimist, desigur…dacă nu, gândurile-i vor fi mile/secundă şi nejustificate monologuri întru soluţii „ţâşnintoare” care mai mult îl vor stropi, decât să îi potolească setea de răspuns;
    doar făcând poţi stabili teoreme, şi desigur, există şi lemele…;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.