Doua ore


Azi am pierdut doua ore. De fapt, daca ma gandesc bine, nu le-am pierdut ci mi-au fost furate. De sub nas, minut cu minut. Primele zece minute asteptand sa plece, urmatoarele zece minute asteptand sa ajunga. Si dupa acea, tot restul, asteptand sa treaca. Si n-a trecut, ca ar fi fost mult prea simplu si mult prea la indemana tuturor. La un moment dat s-a oprit de tot si pentru o scurta bucata de timp n-a mai fost deloc.

Dupa aceea ni s-a comunicat gros ca situatia e grava si nu exista perspective vizibile de revenire la normal. Aceasi voce groasa ne-a informat politicos ca putem ramane dar ca nimeni nu ne poate garanta nimic si ca cel mai bine ar fi totusi sa o luam incet, incet pe langa. Eu n-am ramas deloc ca stiam ca nu serveste la nimic, in astfel de situatii timpul trece greu si dureaza mult. Am luat-o din loc, am vizat o iesire si m-am trezit contra curentului. Mi-am spus ca atata vreme cat si curentul e impotriva mea situatia mai exista o sansa. De reusita, prin conturnare si aplicare unor cai altenative cica doar de mine stiute. Cica alternative….

Iesirea dadea intr-o piata si piata era infinit incercuita de sensuri unice si de indicatoare care nu pareau sa serveasca la mare lucru. Si in centrul pietei era un cerc iar in mijlocul lui era o statuie in sens invers. Si tot asa pana am ametit si am facut stanga imprejur – de vreo cateva ori pana mi-a reusit directia. Apoi m-am suit intr-un autobuz verde si aproape gol si iar am asteptat sa treaca, vreo douazeci de minute. De data asta au trecut cu bine. Apoi a trebuit sa dau din coate pana sa ma pot opri, re-urca si re-astepta. La naiba cu buclele la infinit, aceleasi bucle infinitive in doar tunele diferite. Vreo douazeci de minute n-am facut nimic, am privit in gol la alte priviri in gol. Spre sfarsit privirile n-au mai putut suporta golul si au inceput sa murmure incet in barba, de draci se pare dar nu sunt sigura.

Intr-un (aproape) final am ajuns , am recompostat biletul si m-am pus pe asteptat autobuze.

2 gânduri despre „Doua ore”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.