Patratul


Patratul mi s-ar potrivi perfect. Pentru ca are mereu patru colturi si e mereu perfect inchis. In plus dispune de o gaura perfect regulata si usor de focalizat si e, in linii mari, o figura perfect simpatica, reproductibila, detectabila la cea mai mica adiere de laturi. Putin grasan dupa gustul meu dar, daca ma dau cinci pasi spre spate, totul devine perfect incadrat in etaloanele timpului.

Imi plac teribil patratele, imi plac prea mult patratele, nu ma pot abtine sa le caut, sa le invalui, sa le iau forma si sa le umplu continutul cu tot felul de idei in patratele. Mi-as fi dorit mult de tot sa-mi placa cercurile dar n-a fost sa fie, patrate mi s-au, dat patrate car!

Am facut o groaza de reclamatii, mi-au raspuns intr-un final o groaza de call-center-uri aglomerate, dupa minute in sir de vorbe-n sir m-au anuntat ca cercurile s-au terminat de mult, se comanda fara stoc disponibil dar nu se poate garanta nimic precis, se mai aproximeaza din cand in cand dar e in functie de norocul fiecaruia. M-am obisnuit cu ideea si ma (con)formez in functie de context.

Uneori intru manusa si-mi place sa stau degeaba. Stiu ca sunt privita cu atentie, fiecare miscare imi e trecuta la perie fina, undeva cineva imi analizeaza traiectoria si face previziuni pentru noile tipuri de patrate. Sunt privita „în conformitate cu standardele wireless IEEE 802.11b/g/n” si transpusa exact, mult mai incolo, comprimata si (de)comprimata, reconstituita din patratele mici si extrapolate, in conformitate cu cerintele, Plug and View si jocu-i jucat!

In patrat, chit ca nu se face, imi place sa ma joc cu rabdarea celorlati. Caut unghiurile moarte si ma iau la taclale cu ele, vorbim multe si nevrute, timpul trece si patratul se intuneca de tot dar nu-i bai, pare-se ca intra-n joc „compresia video triple-mode” si totul se rezolva.

Unghiurile moarte se schimba repede si atunci as vrea sa ies putin sa iau aer dar previziunile deja monitorizate isi baga coada si-mi trimit SMS-uri de avertizare „inca o miscare si devii triunghi”.

Imi plac totusi patratele, in ciuda amenintarilor. Si da, patratul meu este perfect REAL ! Cine nu crede sa ma contacteze pe email, ii voi trimite poze cu el.

Acest fragment patrat participa la cercul poetilor disparuti din Superblog 20121.

.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Patratul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.