Poveste de iarna


Si-a aruncat batista pe jos si apoi a calcat-o in picioare. Cu toata forta. Batista s-a lasat in voia destinului, inghitandu-si in sec naduful. Fusese odata alba si asta ii era singurul reper.

Talpa avea un model geometric aproape perfect, cinci bombeuri pe stanga, cinci bombeuri pe dreapta, un cerc la mijloc, o consistenta dura, cauciuc negru lucios antiderapant, o atingere aproape duioasa intre doua cuvinte aruncate la nervi “fir’ai tu sa fii, de ce mi te-ai lipit tocmai mie, taman azi !”

Ploua. Noroiul se scurgea siroi pe marginile fine de dantela. De jur imprejur se formasera balti maro, undeva se auzea un cocos. Mult mai tarziu aflase ca era de fapt gaina si tocmai de aceea nu se cadea – gurile rele prevesteau moarte.

A doua zi la pranz anumite circumstante l-au obligat sa culeaga de pe jos batista, s-o clateasca repede cu apa rece, s-o scuture bine de doua-trei ori atat cat s-o zvante de ochii lumii si apoi sa-si stearga tacticos lentilele aburite. Supa era fierbinte, iaurtul se terminase si afara incepuse sa ninga.

(faza cu iaurtul a fost adaugata la cerere)

25 de gânduri despre &8222;Poveste de iarna&8221;

      1. Bănuiam că e reală cu-atât mai mult cu cât este prea puțin originală. Cu alte cuvinte, cu o altă topică, formulată în alți termeni, ea se regăsește în povestea a zeci, poate sute de mii de batiste. Cât despre asta cu „sentința la moarte”, hai să evităm să ne exprimăm în termeni definitivi.

      2. Înseamnă că, a „n”-a oară, am înțeles aiurea. În povestea mea, găina era soacră-sa ! 😆

      3. Nu mai. Mărturisesc că din nou, mi-am prins urechile. Păstrez de bună varianta mea, mai simpluță dar cu perfectă acoperire în textul tău și merg să-mi suflu nasul. Într-o batistă de hârtie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.