Ochi in ochi


Un mit? Nici chiar asa. Pupila reprezenta prin ea insasi o metafora. De departe era o pupila ca toate pupilele, centrata, rotunda, asortata la ansamblu si adaptabila la diferite contexte. Se marea exact cand trebuia, se antrenase ani la rand, stia greutatea fiecarei senzatii si-si adapta volumul la intensitatea clipei. Cand momentele se topeau nesemnificative, pupila se odihnea micsorata, doar constatand fapte diverse de nu foarte mare importanta „de unde stii tu cat de importante sunt faptele?” Pupila cunostea importanta lucrurilor dupa frecventa batailor, cu cat bataile erau mai dese si mai puternice cu atat lucrurile erau mai importante.  „Ei, simt si eu vazand zi cu zi, acumuland si apoi comparand”.

Pupila nu mai era la prima tinerete, vazuse deja multe la viata ei, oameni, locuri, oameni si locuri, consecintele oamenilor asupra locurilor, impactul locurilor asupra oamenilor. Si multe, multe altele. Pupila facea parte din categoria pupilelor reci, distante, un verde militaresc cu bataie-n castana rupta de vant. Nu-si putea explica starea, era asa cum se potrivisera lucrurile si nu incercase niciodata sa-si explice mai mult. Unele lucruri exista pur simplu, fara nici o explicatie.

Pupila avusese si zilele ei calde, de glorie, momente tinzand spre infinit, diametru la maximum, risc asumat de pigmentare, batai multe, dese si de intensitate la limita acceptabilitatii. In astfel de momente pupila dadea vina pe ce-i trecea prin raza „mirosul asta divin de lemn de cedru, patchouli si ambra mi-a luat mintile de-a binelea” sau „ai vazut ce diametru perfect, mai rar intalnesti astfel de specimene in ziua de azi” si batea finut din gene „sa mor de cald si alta nu!”.

Pupilei ii placeau mirosurile fine, siluetele bine proportionate, replicile inteligente si la obiect, cu simtul umorului. Pupila simtea momentele de departe, vibrau bataile de-i dublau raza si alta nu. Initial se facea ca ploua dandu-se aparent dezinteresata, apoi isi cobora tacuta pleopa, directie voit descendenta dand vina pe hazard „ia uite, ce chestie, asa intalnire mai rar”. In general replicile cadeau ciorchine, atrase cumva de senzualitatea amestecului „ma dau verde-praz suta la suta dar pigmentul asta rosu-mor-de-cald m-a dat de gol” si „incerc din cand in cand cateva note subtile de chihlimbar si mosc ca tare-mi place combinatia”.

Sub pleopa finut-cazuta-atat-cat-trebuia, pupila testa replicile prin prisma punctelor de vedere. Din cand in cand dadea pe langa si atunci tremura toata de emotie dar nu vroia sa recunoasca si se lasa napadita pur si simplu de lacrimi de emotie schimband doar subiectul. Pupila nu fusese nici macar o singura data dulce – lipsa zaharului o simtea intr-un mod acut inainte de masa – si tocmai din acest motiv prefera esentele „fresh”, parfum sportiv. Cand o astfel de esenta invaluia momentele din categoria celor de mai sus citate, pupila tresarea satisfacuta „asta da scenariu castigator, punctul de sprijin nu e chiar la indemana oricui” isi tragea pleoapa la loc, isi recapata dimensiunile obisnuite, culoarea devenea originala lasand pur albul de jur-imprejur si-si recapata deodata forma pur- carteziana ce o definea atat de complet „sa lasam cateva puncte de vedere voit in aer motive-s mai greu de gasit si in general bat la ochi”.

Si punctele de vedere isi faceau treaba asa cum stiau ele mai bine, seductie garantata. Super-puteri la indemana oricui. Super Playboy !

Breaking glass

Pupila reprezenta prin ea insasi o metafora. O metafora ca toate metaforele, simpla, non-sofisticata, acum doar putin nostalgica. Amintindu-si, doar amesteca in zacusca de vinete. Sau invers. Cine sa mai stie. Unele lucruri exista pur simplu, fara nici o explicatie.

Acest articol participa la superBlog2013.

14 gânduri despre &8222;Ochi in ochi&8221;

  1. Cine stie mai bine decat pupila unde si cum, cand si de ce? Ea e cea care stapaneste cu adevarat. :)))
    Sa vedem cu ce voi asocia eu parfumul, ca deocamdata e vid in cap. 🙂

    1. Ochii sunt oglinda sufletului, pupila e inaintasul … 😉 inspiratie maxima iti doresc – un lucru atat de sublim – parfumul – dar atat de greu de pus in cuvinte in contextul actului de seductie… de la o anumita varsta, bineinteles .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.