Ziarul


Omul fosnea ziarul intermitent, sacadat, mecanic parca. Imperturbabile momente de doar aparenta solitudine. La intervale sincronizate parca, pleoape se deschideau de jur imprejur, priveau mustrator, se inchideau la loc intr-o sfanta consolare.

Ma concentram pe ce puteam ascultandu-mi buimaca gandurile. I-as fi facut ghem toate literele, sifonandu-le semnificatiile, amestecandu-le toate sensurile, imprastiindu-le pauzele, pastrand astfel linistea ambianta.

Dar nu puteam. Peretii dreptunghiulari impiedicau orice initiativa.

Analizand situatia intre doua ghemotoace imperfecte am ascultat inca o data literele sifonandu-se, m-am imaginat o secunda in locul lor, numai o secunda, am zambit aproape imperceptibil, am strans calduros mana destinului rasufland usurata si apoi am coborat la prima. Cel mai destept cedeaza.

Cum etica parea mai coapta dis de dimineata, mi-am asumat exceptia de la medie profitand de lipsa peretilor. La primul semafor omul cu ziarul astepta sa se faca verde.

15 gânduri despre „Ziarul”

      1. E straniu, nu crezi ? În tot zgomotul acela tu ai rămas cu o „amintire” auditivă, mai greu de perceput, și nu cu una vizuală, mai la îndemână. Ceva trebuie să te fi tulburat. Ești claustrofobă ?

  1. Bună seara. Știai că azi e ziua ta? Am auzit la radio și mi-am amintit și eu: conform calendarului ortodox, astăzi a fost sărbătorit Sfântul Proroc Daniel. Să ne trăiești, cu sănătate! La mulți ani, Abisuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.