Blog discutabil


„De ce nu-ţi citeşte nimeni blogul?”

Una din explicaţiile găsite pe Facebook: „Articolele blogului tău nu sunt discutabile”.
La remarca mea privind termenul mi s-a explicat „în blogosferă trebuie să creezi și articole discutabile pe diverse teme. Neconvingătoare sau nu, nu contează atâta timp cât se face într-o cantitate minimă și care, bineînțeles, aduce și valoare la articolul propriu zis; chiar dacă nu este sau este discutabil”.

Sunt sigură că respectivul vroia să spună altceva dar n-a găsit termenul şi a ieşit … altceva. Probabil despre polemica era vorba dar… n-a fost sa fie.

Pentru că pe acest blog predomină metaforele am deschis si un „blog discutabil„, cu polemică sau nu, va trata subiecte de societate, tendinţe diverse, opinii „cu sensul la vedere”.

P.S. N-am câştigat concursul „Jurnalistul lunii” a câştigat un articol cu un interviu luat Alinei Gheorghe (Litere Stacojii) dar mi-a deschis „apetitul”.

26 de gânduri despre „Blog discutabil”

 1. Experienta mea de cititor de bloguri mi-a demonstrat ca cei mai buni sunt si cel mai putin comentati. Cei buni inhiba, indiferent de subiectele pe care le trateaza.
  In alta ordine de idei, nu te irosi in concursul acela. Poti sa ma judeci cum vrei, dar eu chiar nu inteleg cum Litere Stacojii ajunge in pozitii fruntase in diverse competitii. Inteleg, in cazul concursului astuia ei i s-a luat un interviu. Si totusi… Si totusi…

  1. Tot „plimbandu-ma” prin stanga si dreapta – prin blogosfera vreau sa spun – am intalnit bloguri super captivante care „impingeau” la reflectie abordand lumea printr-un unghi diferit, povestind lumea prin cuvinte deosebite, starnind curiozitatea, impingand parca omul la a-si pune intrebari si a reactiona. Este fix lucrul pe care as dori sa-l pot face si eu dar pe care nu-l pot face – ( inca ? ). Am ales intentionat acest blog „Abisuri” in mare parte abstract si fara dictionar de utilizare. Este de multe ori metalic ( a se intelege cinic ) si tot de multe ori cu tâlc dar de fiecare data „mascat de abstract. Noul blog – care de fapt si de drept reia o initiativa mai veche cu care dealtfel am si „debutat” in blogosfera – perspectivenoi se doreste sa fie „pe alt ton” mai abordabil, sa aduca la ordinea zilei „cealalta fata a Abisurilor” . Daca Abisurile vor continua sa trateze sentimentele declansate de anumite situatii si sa analizeze intr-un mod abstract acele situatii, noul blog – acela „discutabil” se doreste sa adreseze tenditele si societatea intr-un mod deschis, dincolo de metafore „cu cartile pe masa”.

 2. P.S. Am citit si interviul castigator, intrebarile sunt banale, previzibile. De raspunsuri nu mai zic, o stim cu totii pe lady care foloseste nu’s ce tampoane.
  Foarte frustant.
  Iar tampenia aceea cu articolele „discutabile”… sa fim seriosi. Sfatul meu este sa continui aici, pe acest blog, pentru ca tu iti alegi „blogosfera”, nu ea pe tine.
  M-am necajit ca nu ai castigat, meritai.

  1. Relativ la castigator, am mai spus, ma asteptam caci criteriile erau numarul de vizualizari. In ceea ce priveste frustrarea, este frustrant cand se practica acest sistem de valori. Cu fata respectiva nu am nimic, nu-i citesc articolele pentru ca nu-mi place cum scrie. Atat. Dar „are lipici” cu alte cuvinte este compatibila cu ceea ce se cauta.

 3. Am cunoscut-o pe Alina la gala Spring SuperBlog 2014.
  De multe ori am luptat cu ea în diferite concursuri şi de prea puţine ori am ieşit câştigător. Adică fix o singură dată! Probabil i-a tremurat mâna pe tastă sponsorului.
  După părerea mea, ar trebui doar să-ti continui visul. Dacă tu crezi în el, vei reuşi să transmiţi acest lucru tuturor celor care te citesc. Iar rezultatele…

  1. Eu chiar imi vad de ale mele chit ca de fiecare data cand a fost sa „concurez” mi-am cam luat suturi. Am tras concluzia ca nu sunt compatibila cu stilul cerut de concurs. Asta e, am mai zis, sistemele de valori sunt diferite deci … non-discutabile. Pentru mine conteaza foarte mult stilul si valoarea mesajului transmis. Nu pot sa fac nimic ca sa devin compatibila cu cerintele – la cerintele anumitor concursuri asta ar insemna prostitutie intelectuala de care eu fug ca de raie. Nu supor mediocritatea – si asta e un chestie … discutabila, relativa – deci, nu suport mediocritatea raportata la sistemul propriu de valori si mi-e imposibil sa ma cobor la un nivel pe care nu l-as putea asuma. Am participat la concursul cu pricina pentru a „incerca” marea cu degetul, stilul jurnalistic stiu ca este foarte diferit de ceea ce scriu eu aici pe blog si tocmai de aceea am considerat concursul o oportunitate de a avea un feedback. Textul cu pricina era scris mai demult si nu de o calitate stilistica care sa lase perplex. ceea ce era pus in evidenta erau ideile. Sunt multumita pentru ca mi-am obtinut feedbackul dorit, n-am castigat premiul dar asta este un detaliu.

   1. Am citit. După părerea mea, participarea cu un asemenea articol la un concurs pe bază de like-uri e un soi de escrocherie sentimentală. Lumea zice: „vai, sărmana fată cu handicap, ce ambiţie are ea, ce curaj, cum ştie să se descurce…” etc şamd – şi clic! pe like 🙂

   2. Era un criteriu „numarul de vizualizari”. Si asta e cu du-te vino. Ce sa zic, nu sunt jurnalist, nu fac decat ipoteze, probabil ca „impresionabiliatea” articolelor are un rol important. Si nu-i musai de criticat. Stirea trebuie sa atinga publicul intr-un fel sau altul.

 4. Sunt atât de naivă, încât eu cred că mai există corectitudine, moralitate, draci, laci, colaci. Dacă asta se cheamă un articol câștigător…Cât despre interviu, știu eu un blogger, care dacă și-ar expune toate necazurile, ar rămâne Alina fără 90 5 din premii.Din fericire are o mare doză de demnitate, așa orb cum este și cum scrie.
  Îți dau eu premiu pentru articol.

  1. Iti multumesc Maya. ceea ce este amuzant este cum am reusit sa creez „un curent de discutii” datorita unui „P.S” . iaca un bun subiect pentru noul blog 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.