Perturbarea haosului cotidian


Povestea omului dintre două șine era simplă doar absurdul generat era complicat. Se întâmplase într-o dimineață mohorâta de toamnă gri.

Omul dintre două șine se trezise într-o bună zi, trăsese linie și adunase. Nu îi dăduse din prima. Mai trăsese o linie și re-adunase. Nu îi ieșise nici din a doua. Încercase și a treia oară și tot degeaba. Apoi se hotărâse să nu mai adune nimic, să nu mai scadă nimic, se hotărâse pur și simplu să devină minus infinit, o înșiruire repetată de semne de întrebări fără răspunsuri sau semne de întrebări cu prea multe răspunsuri. Sau doar semne, aceleași semne repetate la infinit.
Și atunci își luase hanoracul verde din cuier, se încheiase la șireturi, își suflecase puțin blugii tociți și trăsese ușa după el. Afară plouă fin, peronul îngust era plin ochi, trenurile treceau la intervale iregulate.

La opt fix se aruncase.

La opt și un pic, între două șine își trăia eșecul propriei morți. Din cauza grevei trenul de opt fix fusese anulat.
Pe marginea peronului oamenii priveau uimiți efectele colaterale ale grevei spunându-și în gând că totul are o explicație.
Omul dintre două șine privea în gol în mijlocul haosului și remarca trist că există totuși și cei ce n-au nici preș, nici pușcă și nici umbrelă pe zi de ploaie fină. Că există totuși și cei ca el, capabili să-și rateze propriul infinit între două șine înguste la oră de trafic maxim.
Câteva luni bune după incidentul cu ratarea propriei morți din cauza grevei inopinate care generase haosul și bulversase infinitul, amestecând sensurile, se făcuse totuși dreptate: omul dintre două șine fusese acuzat și trimis la închisoare pentru perturbarea haosului cotidian.

Extras din romanul-încă fără nume-care va apărea în curând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.