Porumbeii mei cărau cuie


A pigeon walking around a brick floor with dried leaves and twigs

@ Daniel Ruyter

Totul provine de undeva, de undeva de aici

Camera era mică dar cochetă și autostrada se vedea în spatele unui șir de plopi puțin uscați. În rest, câteva familii de porumbei își făcuseră un cuib din frunze și ramuri. Privindu-i, îmi aminteam de dimineața în care hotărâsem că sosise momentul să creez anti pesonajul perfect.

În dimineața aceea plumb, porumbeii mei cărau cuie. Nu erau chiar porumbeii mei dar cărau cu adevrat cuie. La început fusese doar un zgomot metalic pe care îl atribuisem unei circumstanțe pur și simplu întâmplătoare. Îmi ticăiau minutele în timpanele dimineții gri și totul îmi părea metalic de abstract. Fusese o trezire prea bruscă ! Urmaseră apoi două zgomote la fel de metalice și la fel de ușor atribuite sorții. Apoi remarcasem un porumbel cu un cui în cioc. Porumbeii mei își construiseră un fel de culoar virtual trasat între acoperișul casei mele și burlanul casei vecinilor. Pentru că nu exista încă posibilitatea cuibului făcut din cuie, mi se făcuse milă de naivitatea prea înaripatelor și adunasem toată ziua cuiele.  Porumbeii construiau cuiburi, eu dărâmăm cuiburi și construiam vise. Strângeam cuie, făceam teancuri de cuie și construiam din cuie, vise. Visam personaje perfecte și povești cu adevărat credibile. Atunci, în dimineața aceea plumb, mi-l imaginsem pentru prima oară pe Toma, fix opusul lui Igor.

A doua zi după întâlnirea cu Maria, fata aceea blondă și creață care omora suflete cu sânge rece, descoperisem că lumea dispăruse. Rămăsese în urma ei doar o plajă pustie, o pălărie cu boruri albe înecată în mare și niște pași fini pe nisipul alb. Ultimul om se clătinase un pic înainte de a se pierde de tot în zare. Închisesem ochii și apăsasem clanța rece. Era, dincolo de pleoapele strânse, o senzație de vid și exista, dincolo de pleoapele strânse, speranța că “poate totusi”. Și totuși, totul dispăruse.

Urmarea ? Dați foaia

5 gânduri despre „Porumbeii mei cărau cuie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.