Ninge și sorb


filled white cup on top of gray saucer

@ Jeremy Ricketts

Azi aș mări prețul la pachetul cu filtre de cafea numărul 4. Ninge și sorb. Încerc să găsesc prețul corect. 6,83 lei este un infinit prea puțin. Calculul mental se împotmolește imediat înainte de vírgula. Prețul materiei prime nu-mi iese la cantar. Combustibilul costă și mai trebuie întreținute și mașinile. Da, mașinile, în plus de sufletul oamenilor. Mă pune pe gânduri sufletul oamenilor. Gândesc și sorb. Se face ora nouă, și, în pofida previziunilor, iarna continuă să cadă.

E alb și tot restul înconjurător începe să-mi apară clar. Nu a șters nimeni geamul mare între timp. Între mine și tot restul, niște dungi separă orizontul în 5 lumi distincte. Dacă ar fi să întrețin sufletul oamenilor poate că ar trebui să dublez prețul la pachetul cu filtre de cafea numărul 4. Și astfel, dublând prețul, aș supăra într-un fel diferit oamenii. Aș crea lacrimi în lanț și reacții în cerc. Nu s-ar face. O reacție în cerc cu multe necunoscute doare.

Oftez și sorb. Între timp s-a făcut de-a dreptul iarnă și cursul leului în fața euro a scăzut din nou. Fără să vreau, prețul la pachetul cu filtre de cafea numărul 4 a crescut dar, o vreme, oamenii vor consumă din stoc.

Calculez mental și sorb. Continuă să-mi dea cu vírgula și -mi fac griji pentru sufletul oamenilor. Trăiesc un aleator desăvârșit și sorb. Ziua abia începe.

10 gânduri despre „Ninge și sorb”

 1. Asa a fost FEMEIA de la început,
  O PATA neagra, ori doar un mic PUNCT.
  ABIS adânc, profund, adeseori mortal,
  Absoarbe viata EGOIST, atemporal.

  ……………………………………………………………….

  O GAURA întunecata-n universul infinit,
  Ce-asoarbe ENERGIA celui drag, iubit.
  Uitând ca-n ea se afla LOCUINTA mortii,
  Inconstiente-si DEVOREAZA, chiar si sotii…

  O noapte linistita, Suflet drag !

 2. Un Om a lui Dumnezeu, agramat, neânsemnat, alungat si cenzurat pe majoritatea blogurilor unde am vrut sa las farâme din iubirea Tatalu si Fratelui meu Hristos Isus…

 3. Prețul filtrelor de cafea numărul 4 nu va mai crește căci, încetul cu încetul, acestea vor fi scoase din uz. Ne vom sorbi cafeaua făcută la expresoare sau din pahare prefabricate din carton, pe care le vom încălzi la microunde. Și tot cu încetul, leul va dispărea, așa cum vor dispărea și alte monede ale lumii, rămânând doar cele virtuale, căci și așa banii nu mai au circulație reală, ci mai mult virtuală, dintr-un cont în altul.

  Afară nu mai ninge, iar eu îmi sorb cafeaua, făcută într-un filtru ce nu mai necesită și un filtru de hârtie, numărul 4. Mașinăria care le folosea și-a dat obștescul sfârșit.
  Afară nu mai ninge, iar eu citesc și sorb.

   1. Știu că nu a dispărut cafeaua la ibric, dar eu sunt adeptul celei filtrate. În schimb, cartea „pe hârtie” nu va fi egalată, în ochii mei, de cea în format electronic, chiar dacă apelez și la acestea.

    Pana de idei este o boală efemeră, așa că nu-i bai și nici tratament special nu este necesar. 🙂 Cred că mai toți trecem prin astfel de momente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.