Ipotenuze


Azi am functionat in serpentine. Dis de dimineata am ocolit cu grija valurile starnite de altii, refunzand politicos berea servita in pahare inalte, cu picior -prea multa pompa cu prea numai spuma.

Efemeritate servita cu nonsalanta si aruncata cu dispret in superficialitatea vantului creat cu buna stiinta de unul si de altul. Ca si „doar din intamplarea” unor mici „scapari” pe langa reguli , exceptii repetate la nesfarsit, doar alte noi reguli cu generalizare strict interzisa si pedepsita printr-o lege nescrisa.

Pe la pranz m-am ferit – cam mereu in ultimul moment – de praful in ochi aruncat din stanga si din dreapta si doar din lipsa de altceva. Desertaciunea lucrurilor mari devenite mici si sfaramate? Sperante de „la mai mare” macinate de egouri nemasurate ? Sau doar simple regrete tarzii ale unor epoci apuse ?

Spre seara m-am trezit mergand impotriva curentului, aproape de una singura si totusi convinsa de utilitatea contrasensului.

Maine voi cauta dinadins scurtaturile ingropand sinusoidele. Redevenind scurt si la obiect, cu riscurile aferente cu grija asimilate.

Reprosurilor ulterioare aruncate cu varf si indesat le voi raspunde simplu si apasat ca am redevenit eu (*), acel nu demult adept convins al ipotenuzelor si denigrator innascut al sensurilor giratorii.

Maine voi functiona pe unde (ultra) scurte.

(*) deformarile succesive au fost si vor ramane pur contextuale, un fel de raspuns frivol si scufundat cu grija in superficialitatea inconjurtatoare, o simpla adaptare la praguri interculturale).

3 gânduri despre „Ipotenuze”

  1. Ipotenuze « Abisuri…

    „”Azi am functionat in serpentine. Dis de dimineata am ocolit cu grija valurile starnite de altii refunzand politicos berea servita in pahare inalte, cu picior -prea multa pompa cu prea numai spuma.”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.