Tratament


In ultimul timp am fost bolnava de prea mult si m-am tratat cu foarte putin. O cautare rapida intre doua rotatii si alte trei nelinisti cazute pe neasteptate din cer si totul a devenit putin altfel. Putin ca pe vremuri cand nimic nu era ce trebuia sa fie cu adevarat, nu inainte de a fi cautat cu lumanarea, dat la iveala, descoperit incetul cu incetul, interpretat si discutat.

Tratament cu vorbe de duh intre pagini de demult, aproape prafuite, aproape uitate, aproape degeaba, dar pana la urma cu mare folos.

M-am tratat pana la capat cu cititul printre randurile altora, unor altora pana acum doua zile cunoscuti doar prin renume si de doua zile incoace cu adevarat. Vorbe pline de viata traita pana la capat, vorbe extrase din trairi putrezit de intese, vorbe grele de esenta pura dificil de inhalat fara aer tras adanc tras in piept si restalmacite o data, de doua ori , de trei ori si asa mai departe, pana la epuizare.

Intensitate devastatoare de minti adormite obosite de atata alergat pe tusa, idei patrunse pana in cele mai ascunse unghere si cercetate punct cu punct pana la anihilarea oricarei urme de inocenta.

Vremurile altora traite cu zeci de ani mai tarziu, citite, recitite, talmacite, restalmacite, interpretate, imaginate, adevaruri greu de incasat si totusi tinte atinse din plin.

Nu exista fericire de care sa-ti amintesti fara tristete. (Octavian Paler)

De unde ideea ca filozofia te inavata adevarul? Te invata sa gandesti, nu adevarul. Iti da directia adevarului.Ce poate sa insemne adevarul, asa formal? Exista realitati nu realiate. Exista adevaruri , nu adevar. (Constantin Noica)

Recomand tratamentul oricarui doritor de trairi paralele pe timp de boala venita din senin taman in mijloc de sarbatori (sau poate tocmai d’aia ?).

7 gânduri despre „Tratament”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.