Lucruri marunte


@ Justin Clark

Dă-o naibii de politică, peștele ăsta a murit degeaba, acum e ros doar de valuri și mâncat de nisip și va sfârși îngropat într-un nămete de nisip cu un băț drept înfipt pe post de cruce.

Dă-o naibii de politică și profită de ce se rotește prin jur, azi e azi și mâine nu se știe ce va mai fi. Profită de mirosul de pește putrezit și lasă-te adiat de briza mării și străpuns de razele unui soare ucigaș.

Prin jur o mulțime de chestii „satelizează” – cuvântul ți l-ai inventat așa, dintr-o doară, în lipsa unui sinonim acceptabil – servește-te, e la discreție, profită până nu mai poți duce !

În dreapta – cum privești spre mare – o familie de ruși „get beget” profită de ea, el gras și chel, ea lungă, albă și blond vopsit. Amândoi sub două umbrele, una cu Cola alta cu Tuborg. Undeva mai departe, în valuri, copilul, Igor, dolofanel și tuns se luptă cu marea și urlă de numai el știe de ce.

În stânga o numeroasă familie, ei, ele, copii – mulți și înfășurați în țoale divers colorate, făcuți pachet și aruncați în apa – o bunică și un colac. Valurile îi leagănă ușor în bătaia vântului, soarele îi roade ușor, până la os, colacul își vede de rotațiile lui, toată lumea pare mulțumită de situație. O fetiță îmbrăcată în haine roz bombon din cap până în picioare își aruncă fericită pălăria pe nisipul fierbinte și-și continuă alergarea prin apa sărată, ferită de dinți.

Peștele pute încălzit de soare, briza îi transmite esența din nară în nară. Ne-am hotărât spre binele public să oprim măcelul. Cu o lopățica verde de copil l-am îngropat într-un nămete de nisip cu un băț drept înfipt pe post de cruce. Să-i fie țărâna ușoară.

Da-o naibii de politică, se petrec lucruri interesante la tot pasul, lucruri mărunte create de oameni mărunți, dezgropate de oameni mărunți, apreciate de oameni mărunți.

 

Reclame

5 gânduri despre &8222;Lucruri marunte&8221;

  1. deci, ailalti marunti isi bagau nasu-n mare numa’ sa nu se vada ca simt vreun miros ca dupa aceea sa puna mana. eschivarea marunta de la fiecare din ei, politica naibii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.