Lucruri marunte


Da-o naibii de politica, pestele asta a murit degeaba, acum e ros doar de valuri si mancat de nisip si va sfarsi ingropat intr-un namete de nisip cu un bat drept infipt pe post de cruce.

Da-o naibii de politica si profita de ce se roteste prin jur, azi e azi si maine nu se stie ce va mai fi. Profita de mirosul de peste putrezit si lasa-te adiat de briza marii si strapuns de razele unui soare ucigas. Prin jur o multime de chestii „satelizeaza” – cuvantul ti l-ai inventat asa, dintr-o doara, in lipsa unui sinonim acceptabil – serveste-te, e la discretie, profita pana nu mai poti duce  !

In dreapta – cum privesti spre mare – o familie de rusi „get beget” profita de mare, el gras si chel, ea lunga, alba si blond vopsita. Amandoi sub doua umbrele bine „marcate”, una cu Cola alta cu Tuborg. Undeva mai departe, in valuri, copilul, Igor, dolofanel si ras tuns se lupta cu marea si urla de numai el stie de ce.

In stanga o numeroasa familie, ei, ele, copii – multi si infasurati in toale divers colorate, facuti pachet si aruncati in apa – o bunica  si un colac. Valurile ii leagana usor in bataia vantului, soarele ii roade usor, pana la os, colacul isi vede de rotatiile lui, toata lumea pare multumita de situatie, o fetita imbracata in haine roz bombon din cap pana in picioare isi arunca fericita palaria roz bombon pe nisipul fierbinte si-si continua alergarea prin apa sarata, ferita de dinti.

Pestele pute incalzit de soare, briza ii transmite esenta din nara in nara. Ne-am hotarat spre binele public sa oprim macelul. Cu o lopatica verde de copil l-am ingropat intr-un namete de nisip cu un bat drept infipt pe post de cruce. Sa-i fie tarana usoara.

Da-o naibii de politica, se petrec lucruri interesante la tot pasul, lucruri marunte create de oameni marunti, dezgropate de oameni marunti, apreciate de oameni marunti.

Da-o naibii de politica si priveste in jur, oamenii sunt o multime marunti dar toti stransi laolalta merita incercati.

Anunțuri

Autor: abisurile

In cautarea adevarului interior

5 gânduri despre „Lucruri marunte”

  1. deci, ailalti marunti isi bagau nasu-n mare numa’ sa nu se vada ca simt vreun miros ca dupa aceea sa puna mana. eschivarea marunta de la fiecare din ei, politica naibii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s