Turnul Babel


Fiecare gateste ceea ce il defineste. Si nu-i nici macar bai. Ne inspiram si facem la fel. Amestecul cultural este la liber, profitam. Ieri miroasea a ardei calit in urme de ceapa. Sarbesc. Si a gratar la foc molcom. Romanesc. Peste drumul prafuit ros pana la os se servesc pesti afumati bucata cu bucata. Grecesti. Nimic nu e intrezis, nu exista politie, nu exista reguli exista doar viata, asa cum si-o imagineaza fiecare.

Marea e la discretie, in toate directiile, la orice ora. Din zi si din noapte. Pestii uneori musca, alteori nu, cum iti e norcocul. Meduzele sunt. Dar si ele altfel. Galben – violet, „ou prajit” le mangai pe teasta si parca zambesc. Nu ciupesc prea tare, doar atat cat sa poata dovedi ca exista si nu exista degeaba.

Plaja? Turnul babel in toata splendoarea lui, dichisit garnisit cu bucati culturale amestecate si-napoi la lume date. Altfel. Un grup de bulgari joaca petanca, pe limba lor. Jocul altora. O grecoaica isi educa copilul in apa in tonuri apasate. Pe limba ei, pentru toata plaja. Cine doreste sa ia cu incredere, la discretie.

De undeva de departe slujba de seara se aude cantata marunt, o voce suava da cu nemiluita la tot satul. Cine doreste serveste. Si noi dorim.

Greierii canta si nu canta degeaba. Pe aici nimic nu exista degeaba, exista pentru a dovedi ca se poate si altfel si mai ales in plus fata de ceea ce exista deja. Bucatica cu bucatica un altfel de intreg prinde contur, pret de-o vacanta.

Vantul bate si nu bate degeaba. Soarele a ros pana n-a mai putut, a trecut vremea lui. Maine va ploua.

2 gânduri despre „Turnul Babel”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.