Curios …


I se intampla uneori sa stea pe margine si sa asculte zumzetul multimii. Sa priveasca in van, fara punct si directie prealabile, in bataia vantului si a curiozitatii starnite de interesul pentru curiozitatile altora.

Nu putea afirma cu mana pe inima ca nu zgandarea nitel hazardul, la inceput. Nu, si nici n-ar fi vrut sa se manjeasca degeaba cu povara unei minciuni gogonate care oricum n-ar fi servit la nimic. Zgandarea hazardul atat cat sa-i dea o oarecare directie interesanta – nu se putea impaca si pace cu clipele goale de orice continut. Chiar si cu pretul unei decaderi temporare, nu se putea abtine si pace sa nu provoace reactii contradictorii. Involuntar bineinteles.

Ultima zgandareala a fost provocata – involuntar – azi pe la doua si ceva cand s-a trezit comentand de unul singur. Tare ar fi vrut sa spuna ca fotografiile erau complet neinteresante, ca firele stricau orice urma de opera de arta, ca lumina era proasta si textul complet neinteresant, parca scris de un copil de noua ani – cu scuzele de rigoare pentru generalizare. Ar fi vrut sa-si spuna parerea sincera dar a preferat sa faca doar o conversatie „de dragul conversatiei” : „sper ca ai petrecut o vacanta placuta care te-a facut sa uiti sa stress si probleme , ca ai avut vreme frumoasa si bla bla bla bla ..”.

De ce naiba n-a putut sa-si tina gura si sa treaca mai departe nici acum nu intelege foarte bine dar asta nu-l derajeaza prea tare in definitiv caci comentand de dragul conversatiei a reusit sa gadile pe bune hazardul provocand o reactie pe cat de neasteptata pe atat de interesant de analizat. Din familia „unde dai si unde crapa” s-a trezit admonestat de calitatea cercului de preferinte, complet neortodox deci complet incompatibil cu o eventuala adaugare in lista de „linkuri” in pofida „rankingului” aparent bun.

A cascat ochii lung la raspuns. O data, de doua ori, de trei ori, de nenumarate ori, incercand sa inteleaga ce draci de linkuri si rankinguri a putut declansa un comentariu complet inofensiv din familia „cum e vremea la voi ? la noi ploua de o saptamana dar se pare ca se anunta soare incepand de luna viitoare”.

Probabil ca hazardul a facut sa pice unde nu trebuia, acolo unde orice contributie este considerata drept mana intinsa spre cersit si unde aparentele comit crime in lant lipsite de orice urma de discernamant, impudice, aruncate in splendoarea goliciunii lor pe post de argumente la un ceva cu total in directie opusa, un ceva schingiuit din plecare de ratiunea de a nu jigni si in final schingiut la randul sau de o absurditate imposibil de explicat caci imposibil de reprodus in sens invers.

I se intampla uneori sa stea pe margine si sa asculte zumzetul multimii. Sa priveasca in van, fara punct si directie prealabile in bataia vantului si a curiozitatii starnite de interesul pentru curiozitatile altora. Curiozitatea i-a fost servita cu varf si indesat astazi dar, hapsan cum se stie, tare ar dori sa cunoasca cate ceva din curiozitatile traite de ceilalti . Ca sigur nu-i singurul zgandaritor de hazard din lumea asta mare.

P.S. : Doritorii sunt poftiti la bara sa-si depene curiozitatile traite sau auzite de la altii

3 gânduri despre „Curios …”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.