Masti


Se facea ca aluneca aproape lin, doar din cand in cand o hurducaiala neprevazuta zdruncina linsitea padurii. Se mai facea ca privea absenta pe geamul stang din spate, ca era aprope seara si geamul era deschis larg si aerul intra nestingherit pe unde-l ducea capul, inavaluind totul intr-un parfum de flori de mar. Sau de par. Sau de salcam, nu mai stia exact, in orice caz un parfum de primavara-vara.

La un moment dat se facea ca navaleau zgomote, multe zgomote, trambite si focuri de artificii. Ciudat, la marginea padurii era de obicei liniste. Se facea ca zgomotele purtau masti fine si aveau rochii lungi de seara si palarii cu bor. Negre. Se facea deasemenea ca zgomotele vorbeau mult si tare, din cand in cand inzbucneau in ras si scoteau fum pe nas. Purtau aprope toate peruci albe, pieptanate pe spate si nu-si prea incapeau in pene.

Ea tacea. Stia asta doar privindu-i : mult prea tineri pentru penele din ziua de azi, mult prea visatori pentru a mai putea privi in jos spre penele scuturate de ceilalti. Tineri… Padurea ii inghitea asa inocenti cum erau, ascuzandu-le erorile in spatele firului subtire de limuzine negre si neasteptat de lungi.

Fetele purtau probabil tocuri inalte, ea doar ghicea tocurile dupa balansul aproape imperceptil si totusi prezent. Rochiile lungi ascundeau sfios tot restul. Baietii erau slabi si inchisi parca cu forta in interiorul pantalonilor musai albi, alb-mulat. Totul acoperit pana mai sus de genunchi cu mantouri aprins colorate. Fermecator de ireal !

Privea si se facea ca e si ea pe undeva printre ceilalti, ascunsa privirilor si totusi prezenta. Imbracata intr-o nuanta fina, abia perceptibila, un pic uleioasa, o picatura plasata strategic, putin mai jos de urechea dreapta , aproape invizibila si totusi picatura. Privea si dadea imperceptibil timpul inapoi, golind incet clepsidra in sens invers. Zambea nostalgic. Jocul de-a mastile i-ar fi placut teribil odata si ei, era fin si totusi diabolic. Pe vremuri mastile erau aspre si trasaturile nu glumeau. Seductia se facea cum putea si ea, intre doua pauze de rigiditate. Imaginatia era bine ascunsa in spate unor nuante abia ghicite, putine, extrem de putine caci miresmele erau la negru. Privea si se bucura teribil, seductie in sfarsit eliberata, acum  doar ascunsa in spatele mastilor discret parfumate.  Alte vremuri, alte practici…

Privea si visa, noaptea cadea in continuare si nu parea sa-i pese de visele celorlati. Timpul trecea in continuare.

Articolul inscris la Superblog 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.