Nici, nici


Avea un fular cret, pana la mijlocul pieptului, un fel de galben-portocaliu-pal cu ceva fire albe si uneori gri. Se tinea cu mana stransa bine de bara rece de metal si-mi arata profilul. Din profil nu parea cu exactitutine nimic. Avea parul nici lung si nici scurt, genele-i erau doar un pic alungite si avea parca niste muguri de mustata dar nu sunt sigura ca era aproape seara.

Priveam pe rand fularul nu prea lung, profilul nu prea clar, parul nici-nici si nu reuseam sa-mi dau seama ce anume ma zgandare. Caci era in forma de langa mine ceva ciudat, atipic, „pe langa reguli”, ceva misterios, deplasat, ceva cu adevarat interesant la acea ora aproape tarzie a acelei zile aprope normale. Am indraznit sa-i privesc incaltarile, discret, dand doar impresia ca ma clatin de pe un picior pe altul in ritmul statiilor. Avea un fel de ghetute, nu prea inalte si fara toc, genul de ghetute pe care le-as purta si eu dar si ceilalti, indiferent de sex. Caci tocmai aici era buba, forma de langa mine nu arata un sex bine definit, mi-am dat seama de asta cand s-a intors spre mine – se simtise privita? – zambindu-mi aproape barbateste pe sub gene doar un pic alungite. Cred ca m-am simtit luata prin surprindere ca am inceput sa tusesc asa, deodata. Cautandu-mi batista de hartie in buzunarul stang, i-am vazut din intamplare unghiile: perfecte, nici prea lungi, dar nici prea scurte, ingrijite meticulos terminau asa cum se cuvine niste degete lungi si fine, ne-noduroase.

Am ajuns la destinatie complet dezamagita, forma de langa mine si-a continuat calatoria nestingherita, sprijinind in continuare bara rece a metroului si privindu-i pe toti din profil si eu inca ma mai intreb de ce tinea cu orice pret sa nu-si defineasca cu exactitudine sexul?

4 gânduri despre &8222;Nici, nici&8221;

  1. Avea părul lung, creţ şi blond, nici perucă, nici păr din dotare. Era prins, ca să nu-i dea în ochi, cu o bentiţă colorată, predominat portocalie. Era îmbrăcat/ă în blugi strâmţi, geacă de blugi strâmtă, dar pulover larg, care-i ascundea sânii. Asta dacă îi avea. Stătea picior peste picior(eram în autobuz) şi se tot foia, de pe un scaun pe altul în momentul în care a a observat că o/îl privesc insistent. Mi s-a părut că tot aşa, se ferea să fie ori, ori…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.