Dansez !


Cateodata gandurile imi umbla mai repede ca degetele si atunci nu-mi opresc gandurile ci le las sa curga-n voie ametind tastele si amestecand haotic cuvintele. In tot acest timp fabric suturi in fund pe masura situatiei si-mi fortez degetele sa le incaseze. Unul dupa altul.

Incep intotdeauna brutal, atingere cu forta, suprafata limitata, margini clar definite, litere uneori sterse. Ma plictisesc insa repede si atunci decid ca a venit vremea sa-mi trec peste principii (de! obisnuinta creaza legaturi profunde) si trec la altceva. Iau altceva-ul din raft mangaindu-i carcasa metalica, admirandu-i finetea texturii si eleganta liniei. Raftul e undeva pe sus, iau un scaun de bucatarie cu vinilinul ros pe la colturi, il pun in fata raftului de sus, ma catar cu efort vadit si-mi iau inima-n dinti, concentrandu-mi efortul asupra obiectului fin. Ating obiectul fin, masor din priviri obiectul fin, ridic obiectul fin, ma minunez de lejeritatea obiectului fin, apuc obiectul fin cu cinci degete de la o singura mana, cobor obiectul fin. Iau scaunul ros si-l tarasc greoi la locul lui, revin rapid, deschid obiectul fin, apas pe un buton din dreapta sus.

Doua secunde …

Ecranul se coloreaza dintr-o data, ating culorile stangaci si-mi opresc gandurile cu forta: senzatia isi merita momentul de unicitate. Momentul trece, dau drumul la ganduri si le urmaresc traiectoria: razna, linii, curbe, sentimente, le urmaresc cu degetele, fin, ecranul traseaza fidel ansamblul anticipand miscarile.

Undeva, departe, se aud picaturi de ploaie fina si rece de iarna, fereastra e abatuta de atata gri. Privesc culorile intre curbe si linii fine si-mi imaginez sunete, fiecare pixel in cate o octava, fiecare sunet in cate o aroma. Ploaia devine deodata verde crud si-mi miroase deja a vara. Revin la realitate.

Privesc obiectul fin si ansamblul deja trasat, ridic degetul, trasez un cerc, maresc totul cautand istoricul detaliilor, ameliorez traiectoriile taind din unghiuri. Apoi imi strang degetele pumn si pumnul mi-l bag in buzunar, il deschid in buzunar, il golesc in buzunar, il voi folosi maine.

Revin la obiectul fin, ii privesc implicitul  obiectelor expuse elegant si-mi aduc aminte de cineva care spunea ca intr-un viitor apropiat o singura miscare de la un obiect la altul va muta o viata dintr-un loc in altul. “Prostii” imi spun „obiectele implicit expuse sunt facute pentru oameni si nu impotriva lor ” si apoi completez amar „pentru oameni care au inteligenta de a le folosi in consecinta” .

Gandurile-mi circula prosteste, le dau peste degete ordonandu-le sa taca si sa traiasca clipa. Ecranul imi da dreptate, se lumineaza tot si-mi propune imagini legate de esenta ansamblului, locuri indepartate, piscuri si oceane. Imi pun degetul la treaba, invaluiesc pixelii intr-o atingere fina, bifez, notez, spun mai departe, planific, selectionez, ordonez, decid data plecarii, aleg, ma opresc, imi odihnesc degetul, dau drumul la ganduri sa zburde, nu ma mai intorc ….

Inchid ochii cinci minute, ii deschid apoi, continui sa explorez obiectele elegant expuse, privesc gratuit norii, accedez gratuit norii, giga-norii, mut amintiri dintr-un loc in altul, o miscare de la dreapta la stanga si folderul “imagini vara” ramane cu gura cascata, trasez o linie imaginara intre un punct „A” mijloc- jos catre un punct „B” mijloc-mijloc, deschid obiectul “arhiva”, transfer continutul buzunarului stang in obiectul arhiva ,dau sunetul putin mai tare, ascult, simt, traiesc! O soarta “SonicMaster” se merita cu varf si indesat sau nu se merita deloc.

Cateodata gandurile imi umbla mai repede ca degetele si atunci nu-mi opresc gandurile ci le las sa curga-n voie ametind doar liniile, curbele si culorile pe un ecran tactil de sticla.

Restul vine de la sine in spiritul ASUS Customer Happiness 2.0.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

5 gânduri despre „Dansez !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.